5 tips, til at få mere tid med dine børn

Det er vigtigt at have kvalitetstid med dine børn, specielt når de er små. Det kan dog i en travl hverdag, med fuldtidsarbejde og de mange huslige pligter, være svært at nå alt. I denne artikel finder du tips til hvordan du skaber mere tid med dine børn i hverdagen.

Tilbered aftensmad på mindre end 30 minutter

Når du har børn, og samtidigt har en travl hverdag, kan det være svært at nå det hele. Det er som familie vigtigt, at i som minimum spiser ét måltid sammen om dagen. Det er lidt ligegyldigt hvilket måltid på dagen det er, men som oftest er der mere tid til at hygge og snakke om dagens gerninger under aftensmaden. Mange danskere har mistet kreativiteten i køkkenet, hvorfor der derfor ofte bliver serveret de samme 4 retter på ugentlig basis.

Hvis du savner ny inspiration i køkkenet, vil en måltidskasse  helt sikkert være noget for dig og din familie. I kan vælge et hav af måltidskasser. Der er lige fra den børnevenlige kasse, til vegetar kassen, til fiske kassen og der er kasser til allergikere. Du kan derfor være sikret at finde den helt rigtige måltidskasse til dig og din familie. I får ydermere opskrifter leveret sammen med råvarerne. Disse måltider er sunde og nærende, og de tager maksimum 30 minutter at tilberede. Du kan sammen med dine børn tilberede lækker aftensmad, og på den måde udvider de også deres mad repertoire.

Få hjælp udefra til de huslige pligter

Når man er en familie, ligegyldigt antallet af familiemedlemmer, så kan det være svært at finde tid til de huslige pligter. Det er derfor okay at søge hjælp til de huslige pligter udefra. Disse pligter kunne bl.a. være rengøring og havearbejde.

På den måde slipper du for at bruge tid på pligter, som i sidste ende dræner dig for energi. Ved at få hjælp til disse pligter, kan du få meget mere tid med dine børn. Dine børn bliver derfor sat i første række. Hvis du ikke har råd til hjælp til huslige pligter, så vent med disse gøremål til børnene sover.

Skær ned på arbejdet

Hvis du ønsker at bruge mere tid med dine børn, så er det værd at undersøge om du kan arbejde mindre. Dette vil højst sandsynligt påvirke din privatøkonomi, men så handler det bare om at indrette sig efter omstændighederne, og prioriterer hvad der er vigtigst. På den måde får du mere tid og overskud til at være til stede med dine børn.

Derudover er det vigtigt, at når du har fri fra arbejde, at du så holder fri selvom du brænder meget for dit arbejde. Både for din og dine børns skyld.

Læg elektronikken væk

I dag bruger danskerne, og folk verden rundt alt for meget tid på deres telefoner, computere, Tv osv. Uden at tænke over det, bruger folk i gennemsnit over halvdelen af vågne timer på elektronik. Disse timer kunne bruges med familien. Så tænk over at lade elektronikken fylde mindre i hverdagen.