—–sponseret indlæg—–

I denne artikel giver vi dig nogle gode råd til børnesikring af hjemmet, så både du og dine børn kan føle jer sikre derhjemme. Det kommer bag på mange forældre hvor mange ting der er at tænke på, når man får børn. Først og fremmest skal du gøre dig selv, dit liv og dit hjem klar til at tage imod den lille ny. Som forælder kan du gøre meget for at minimere risikoen for ulykker, f.eks. ved at børnesikre hjemmet, og ved at have et ekstra øje på dine børn.

 1. Hold øje med barnet imens de spiser

  Spiser barnet noget, som potentielt kan sætte sig fast i halsen, f.eks. frugt og grøntsager, bør du selv eller en anden voksen være til stede. Det gælder både ved spisebordet, men også hvis I er på farten, f.eks. under en kør selv-ferie.
 2. Pas på ved puslebordet, højstolen og barnevognen

  Din baby kommer til at tilbringe en del tid på puslebordet – sørg derfor, at bordet står stabilt, og at du har alt hvad du behøver inden for rækkevidde. Lad aldrig barnet ligge uden opsyn, og hold en hånd på barnets mave, hvis du bliver nødt til at vende dig væk.

 3. Hold kemikalierne og farlige genstande uden for rækkevidde

  Små børn elsker at komme ting i munden, og skelner ikke mellem drikkekopper og rengøringsmidler. Sørg derfor at gemme alle kemikalier som afløbsrens og vaskemidler langt væk, så børnene ikke kan få fingrene i dem.
 4. Pas på stikkontakter, ledninger og løse snore

  Alle stikkontakter bør børnesikres med sikkerhedspropper og løse ledningerne bør enten skjules så vidt muligt, eller sømmes fast til væggen med kabelsøm. Så undgår I både, at børnene stikker fingrene i kontakterne, og at de hiver den dyre elektronik på gulvet.

 5. Forankre møblerne i hjemmet

  Har du høje skabe, kommoder, rumdelere eller lignende, så sørg for, at de er fæstnet til væggen, så nysgerrige småbørn ikke får hevet et tungt møbel ned over sig. Har I mange skabslåger og skuffer, kan I også installere børne- eller skuffe låse på dem, så de bliver børnesikre.
 6. Gør trapperne børnesikre

  Har jeres bolig trapper, bør I installere trappegitre både for oven og for neden. Sørg dog også for at lære børnene, hvordan de færdes sikkert på trappen, hvis børnesikringen en dag glipper og lågen står åben.

 7. Husk børnesikring af vinduerne

  Kan dit barn nå jeres vinduer, og sidder barnet sommetider i vindueskarmen? Så er det vigtigt, at du børnesikrer vinduerne, så barnet ikke uforvarende får åbnet vinduet.

Som i nu nok kan læse, er der mange ting man skal huske på i forhold til børnesikring. Hvis du er en af de forældre der har travlt eller ikke ser selv sig særlig ”handy”, så kan du med fordel få en låsesmed eller en tømrer til at udføre punkt 5, 6 og 7 ovenfor. Norh sikring er en låsesmed beliggendes på Vesterbro som tager sig af denne type af opgaver i hele Storkøbenhavn. Hvis i ønsker hjælp til børnesikring af hjemmet så kan i kontakte dem her.