sov-barnHvorfor græder min nyfødte ofte om aftenen? Og hvordan får jeg nemmest den lille til at sove? Søvn er noget af det, som fylder allermest i hverdagen hos nybagte forældre. Derfor opstår der også et væld af spørgsmål, når baby ikke vil sove og har svært ved at falde til ro inden natten. Læs med her og få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål. Men gør først dig selv den tjeneste at anskaffe dig de nødvendige remedier til nattens strabadser – det indebærer blandt andet sovebamse, sutteklud og evt. verdens bedst sælgende søvnhjælpsbog “Kaninen der så gerne ville sove” se her.

Hvornår sover baby egentlig igennem?

En lang tung nattesøvn, hvor der bare soves igennem, og hvor du først vågner frisk og veludhvilet næste morgen – ja, der går nok noget tid, før du som nybagt forælder oplever den luksus igen.

Spædbørns søvn er spredt over det meste af døgnet. Ofte sover de kun relativt kort tid af gangen, fordi de endnu ikke ejer søvnrytme eller fornemmelse for dag og nat. Det er helt naturligt. Men det afføder ofte spørgsmålet om, hvornår de små begynder at sove igennem? De små er nemlig styret af deres behov for mad. Så når sulten melder sig, vågner de og har brug for mælk. Og det gælder både om dagen og om natten. Når din baby bliver seks måneder gammel, kan den lille gennemsnitligt nøjes med en tår mælk klokken otte om aftenen, igen ved midnatstid og så igen klokken seks om morgenen.

Sådan får du nemt dit barn til at sove, klik her ✓

Hvis det er tilfældet hjemme hos dig, så er det faktisk et udtryk for, at dit barn sover igennem. Den lille sover nemlig igennem i de nattetimer, den kan undvære mælken. Men det betyder ikke nødvendigvis, at der er ro i hjemmet. Den nyfødte kan sagtehttp://www.babytorvet.dk/shop/faa-dit-barn-3680p.htmlns vågne i løbet af natten og have brug for hjælp til at finde sutten, få dynen lagt over sig eller skifte sovestilling. Først når dit barn er over et år, kan du regne med, at det sover fra om aftenen klokken otte til næste morgen uden at skulle have mælk.

For lettere at få dit barn til at falde til ro igen efter amning, kan det være en fordel at holde natteseancen med amning ganske afdæmpet og fredelig. Lad derfor være med at tænde en masse lys. Lad både din stemme og lyset være afdæmpet og undgå at skifte ble med mindre, der er afføring i den.

For at du selv kan sove så godt og så meget som muligt i løbet af de dagtimer, hvor den lille tager et hvil, er det helt oplagt, at du anskaffer dig en god babyalarm. På den måde har du mulighed for med god samvittighed at tage et power-nap, idet du ved, at babyalarmen sladrer, hvis den lille vågner og har brug for dig.

Min baby græder altid om aftenen – hvorfor?

Det er blevet aften og tid til at putte den lille. Mørket og roen har lagt sig, og nu mangler du bare at få din lille elskede til at sove. Men hun græder – og det gør hun hver eneste aften. Hvorfor dog? Læg som forælder mærke til, at der kan være forskel på din babys gråd. Græder den lille hjerteskærende, så er det sandsynligvis fordi barnet ikke er klar til at blive puttet endnu. Her skal den lille tages op og trøstes. Men er der i stedet tale om småklynk og pludren, kan det vidne om, at din baby er blevet overtræt og har svært ved at falde helt i søvn.

I så fald kan du forsøge at lade baby ligge i sengen. Giv den lille masser af kærtegn og se, om det ikke ender med, at den falder i søvn. Prøv også at stryge den lille over panden og ned over næseryggen. Du kan også give den lille en sutteklud, der lugter af mor, hvis ikke I har en yndlingssovebamse derhjemme. Begge dele kan give tryghed og nærhed hos dit barn i løbet af natten.