Bananis

Disse lækre og sunde is er et godt alternativ til de mere usunde desserter. De er perfekte i den varme sommer, men også til børnefødselsdage og andre festlige lejligheder. Desuden er isene dejlig nemme at lave.

Bananis med chokolade

Forb. tid1 d
Tilb. tid10 min
Samlet tid1 d 10 min
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Is
Servings: 8 is

Ingredients

  • 4 stk. Bananer
  • 150 gram Chokolade
  • Tivolikrymmel Kan erstattes af andre former for drys
  • 4 stk. Sugerør Eller tykke træpinde

Instructions

  • Start med at skralde bananerne og del hver af dem i to stykker på det korte led. Du skal ende med at have 8 halve bananer.
    Tag nu hvert af sugerørene eller træpindene og klip dem over på midten, så de får en god længde til at holde i hånden som ispind. Placer sugerøret/træpinden i den afskårne ende på hvert stykke banan.
    Nu skal du i gang med at smelte chokolade. Dette bliver bedst, hvis du gør det over et vandbad. Når chokoladen er smeltet helt, dypper du spidsen af hver banan i chokoladen. Sørg for at dække dem grundigt. Slut af med at drysse bananerne med dit foretrukne krymmel.
    Beklæd et fad med bagepapir. Placer forsigtigt de færdige bananer herpå, dæk dem med et låg eller et stykke vita wrap og sæt dem i fryseren natten over eller i 20-14 timer.
    Når bananerne er frosne, kan du servere dem for både små og store som en lækker og sund snack.