bevaeg dit barnJo mere bevægelse – jo bedre trives dit barn. Børn elsker at bevæge sig, og bevægelse og leg er grundlæggende elementer i deres fysiske, psykiske og sociale udvikling. Derfor er det vigtigt, at dit barn udfordres fysisk allerede fra småbørnsalderen. Her får du lidt inspiration til bevægelse af dit barn fra baby til børnehave- og skolealder.

Det er godt for din baby, at have hovedet nedad mindst én gang om dagen. Du kan for eksempel vende din baby rundt på maven og en gang med hovedet nedad, når i alligevel er i gang ved puslebordet. Denne bevægelse stimulerer nemlig labyrintsansen, som er den sans, der gør os i stand til at holde balancen.

Derudover sørger denne sans også for, at vi ikke bliver svimle, når vi bevæger os. Hvis du synes, at bevægelsen lyder lidt voldsom, så tænk på at din baby har stået på hovedet i din mave og kender fornemmelsen. Du kan altid spørge din sundhedsplejerske til råds, hvordan du lige gør det på den rigtige måde.

Godt at gynge

Tumlinger i 1-3 års alderen kan for eksempel få labyrintsansen stimuleret ved at blive gynget frem og tilbage. En siddehængekøje er suveræn til den slags, fordi du kan vippe og vugge dit barn i alle retninger. Alle børn elsker at gynge og de får samtidigt styrket deres motoriske og mentale udvikling.

Når dit barn bliver lidt ældre, skal det have lov til at give den gas indenfor såvel som udenfor. Der er gode muligheder for fysisk udfoldelse udenfor i form af at klatre, hænge, slænge, glide, balancere, løbe ræs og rulle ned ad bakker. Indenfor kan barnet hoppe i senge, få svingture, slå kolbøtter og stå på hovedet. Dit barn bliver både gladere, sundere og mere veltilpas af det.

God fornøjelse!