—————–sponsoreret indhold—————–

Alle der har børn, er klar over, at det ikke er noget plusregnskab at have børn. Der er mange økonomiske omkostninger forbundet med at have børn, og især som nybagt foræder kan det virke umådeligt dyrt at etablere sig med den lille ny. For at komme godt fra start bør du kende til dine muligheder for at tilføre kapital samt have styr på forskellige låntyper. Selv hvis du har lidt større børn, kan nedenstående være relevant læsning – det bliver nemlig ikke billigere at have børn med alderen.

Det bruger man mange penge på

En af de helt tunge omkostningsposter som nybagt forælder er udstyr. Der er ikke grænser for, hvad man kan bruge penge på af tøj, barnevogn, autostole, senge, puslebord m.m. Når man først har etableret sig med disse ting, kan man ånde op et øjeblik, for så at indse at det kun er toppen af isbjerget. Når familien udvides fra to til flere medlemmer, kan der være behov for større bolig og større bil, hvilket er to meget store poster.

Dertil kommer de øgede udgifter ved at holde større bolig og bil. Med tiden skal barnet i institution, hvilket også koster en del og i takt med at barnet vokser op, får det flere og dyrere præferencer og vaner i forhold til tøj, fritidsaktiviteter, telefoner, tablets, computere m.m. Der er uendeligt mange ting at bruge penge på, og listen er stort set uudtømmelig.

Som forældre kan man have behov for at tilføre kapital

Med de utallige omkostninger kan man have behov for at tilføre kapital fra tid til anden. Det kan være til udgifter, der er for høje, til at man kan bære dem, eller det kan være til pludselige uforudsete udgifter. Lige meget beløbets størrelse er der forskellige lånemuligheder, som du bør veje op imod hinanden alt efter behov.

Låneguide til forældre

Når man er en familie med børn, er det nødvendigt at handle forsvarligt, da en god og sund økonomi skal være fundamentet for en god fremtid. Det kan derfor, som forælder, være en god idé at lægge et budget med alle de faste udgifter, der er hver måned. På denne måde kan der ikke være så meget, der kommer bag på en i forhold til udgifter.

Skulle man alligevel stå og mangle penge, kan man i første omgang tale med sin bank og bede om et lån. Banken vil typisk foretage en kreditvurdering af jeres økonomi og herudfra tage stilling til, om der kan lånes. Du har også mulighed for at gå online og optage et forbrugslån, som typisk er en hurtigere proces, og som er ideel til mindre lån.

Vælg mellem forskellige lånetyper

Med et banklån opnår du typisk en lavere rente end ved forbrugslån. Dertil kommer at de samlede omkostninger herved, som regel også er lavere. Dette skyldes at banken kreditvurderer. Vælger du et forbrugslån, slipper du for at argumentere for, hvad dine penge skal bruges til, og du skal ikke igennem en kreditvurdering. Dette betyder også, at udbydere af online forbrugslån løber en højere risiko ved at låne penge til dig, hvilket der kompenseres for i form af højere omkostninger.

I banken vil du ikke kunne låne penge, hvis du er registreret i RKI. Dette er et register over dårlige betalere, og hvor man er registreret, hvis man har gæld der ikke afdrages på. Hos mange online forbrugslåns-udbydere kan man godt låne penge på trods af, at man er registreret i RKI. Du kan via prissammenligningssider, nemt og enkelt, finde det lån der passer bedst til dig, og som har de laveste renter og omkostninger.