Tallerkener, kopper og bestik

Kan selv – vil selv! Og det rette udstyr kan gøre det hele lidt lettere for en lille dreng eller pige, der er på den rette vej til at blive selvstændig og kunne spise selv. Det kan være som funktionel design, funky farver og søde motiver.

 

For børnene…

De elsker Barbapapa, Cars, Kaj & Andrea, Hello Kitty og alle de andre søde børnefigurer. En ske med en smilende Kaj, Andrea eller Bamse fra børnetime er ikke til at modstå for dit barn… og det et godt første skridt mod at lære kunsten at spise selv.

For børnene handler det om to ting, når de skal lære at spise selv: Det skal være nemt og det skal være sjovt. Med ergonomisk korrekt udformning og lette materialer bliver en ske eller gaffel pludselig et brugbart redskab, i stedet for en forhindring for at få mad i munden. Underholdningen er sikret med Cars eller Hello Kittys bestiksæt, hvor barnet kan more sig over at se de genkendelige figurer suse frem og tilbage mellem tallerkenen og munden.

Tudekopper kan tåle en tur på gulvet uden skader eller spild, og en kop med dobbelt hank giver friheden til at bruge begge hænder, sammen eller på skift. Gevinsten ved at spise op er glæden ved gensynet med de sjove motiver på tallerkenen – det bliver en superhyggelig stund, når dit barns favorit-figur kigger frem flere steder på bordet.

 

For de voksne!

Det er lidt andre aspekter, der er vigtige for de voksne, når guldklumpen skal til at lære at spise selv. Det handler om mindst mulig spild og skade, og mest mulig selvstændighed. Prisvindende danskdesignet børnebestik fra Toodlers er en genial opfindelse, der tager højde for et barns naturlige fysiologi og motoriske evner. Det lækre design overholder naturligvis alle sund- og sikkerhedskrav, og fås i både orange, rød og turkis.

En anden genial opfindelse til spisetid er Boon’s catch bowl. Som navnet afslører ’fanger’ den evt. madspild med en ekstra opsamlingskant på den ene side af skålen. De lækre lilla/ lime farver og det moderne design gør madskålen til en anvendelig tallerken for selv de mindste og så kan den naturligvis gå i opvaskemaskinen.

Frygt ikke det store cirkus ved bordet, når dit barn skal begynde at spise selv.

Det rigtige udstyr gør det til en leg ved spisebordet – både for dig og dit barn.