Boller med æbler og dadler

Disse lækre og sunde boller klart værd at prøve.
Æblerne og dadlerne giver bollerne sødme og fugtighed.
De er helt perfekte som børneboller, samt til servering sammen med for eksempel te eller kaffe.
Det tager i alt omkring 2 timer og 15 minutter at lave bollerne. Dog er en del af tiden hævetid, som ikke kræver opmærksomhed.

Boller

Forb. tid1 t 55 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid2 t 15 min
Ret: Brunch, Madpakke, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Boller
Servings: 24 stk.

Ingredients

  • 600 gram Hvedemel
  • 150 gram Havregryn Både finvalsede og grovvalsede kan anvendes
  • 75 gram Dadler
  • 2 stk. Æbler
  • 50 gram Gær
  • 4 dl Vand
  • 1 dl Yoghurt
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 stk. Æg

Instructions

  • Til at starte med skal gær og vand røres sammen i en skål til gøren er helt udrørt i vandet. Herefter tilsættes sukker og salt. Dernæst havregryn, kanel, yoghurt, revne æbler og dadler. Rør det godt rundt. Nu tilsættes melet gradvist og under omrøring. Dejen skal være godt smidig og klistre en smule. Rør endnu engang grundigt.
    Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en times tid.
    Nu er det tid til at forme bollerne. Placer dem på en bageplade med bagepapir. Læg viskestykket over igen, og lad bollerne hæve i yderligere en halv time.
    Pisk nu ægget godt sammen, og pensl bollerne. Det giver en smuk overflade på bollerne.
    Til slut skal bollerne bages. Først skal de bages i 5 minutter ved 225 grader. Derefter sættes varmen ned til 200 grader, og bollerne bages videre i 10-15 minutter. Kig løbende til dem, så de ikke brænder på.
    Lad bollerne køle af på en bagerist, det giver nemlig et lækkert resultatet.