Bradepandepizza

Hvis man er født i 1990’erne, så husker man måske den populære bradepandepizza, hvis kendetegn er en tyk bund med kødsovs ovenpå.

Denne opskrift er nem og hurtig at lave.

Pizzaen fra 90'erne - lavet i bradepande

Forb. tid45 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid1 t 5 min
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Pizza
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg Pizzamel Kan erstattes af hvedemel
  • 50 gram Gær
  • 2 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 5 dl Vand
  • 3 spsk. Olie
  • Kødsovs

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunken vand.
    Pisk eventuelt i blandingen med et piskeris, så opløses gæren hurtigt.
    Tilsæt derefter sukker, salt og olie. Rør derefter igen.
    Tilsæt lidt mel af gangen. Ellers risikerer dejen at blive for tør.
    Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
    Nu skal dejen rulles ud, så den passer i en bradepande.
    Beklæd bradepanden med bagepapir, hvorefter dejen lægges i bradepanden.
    Fordel kødsovsen over bunden (Vi anbefaler denne kødsovs)
    Bag pizzaen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
    Hvis du er i tvivl om, om dejen har fået for lidt, så bank på bunden. Hvis den lyder hul, så er den færdig.