Let og lækker udgave af kyllingeretten Chicken Tikka Masala.

Tikka masala

Chicken TIkka Masala

Let og lækker udgave af kyllingeretten Chicken Tikka Masala.
Forb. tid 1 t 15 min
Tilb. tid 30 min
Ret Hovedret
Køkken Indisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marinade

  • 2 deciliter Yoghurt
  • 4 fed Hvidløg
  • 3 tsk. Ingefær revet
  • 3 tsk. Garam Masala
  • 0.5 tsk. Gurkemeje
  • 1 tsk. Chiliflager
  • 1 tsk. Nelliker stødt
  • 2 tsk. Salt
  • 2 stk. Lime kun saften
  • 600 gram Kyllingebryst

Sauce

  • 2 stk. Løg finthakkede
  • 2 fed Hvidløg finthakkede
  • 2 tsk. Ingefær finthakkede
  • 4 spsk. Tomatpure
  • 4 stk. Tomater skåret i små tern
  • 2 stk. Æbler skrællede og skåret i små tern
  • 2 tsk. Gurkemeje
  • 50 gram Mandler finthakkede
  • 3 deciliter Vand
  • 1/4 deciliter Piskefløde
  • Salt og peber
  • Olie til stegningen

Sådan gør du
 

Marinade

  • Rør yoghurt, hvidløg, ingefær, garam masala, nellike, gurkemeje, chiliflager, salt og limesaft godt sammen i en stor skål.
  • Skær kyllingen ud i brede strimler og vend dem i yoghurtmarinaden. Bland det godt, så alt kødet er dækket af marinaden.
  • Stil skålen med kødet tildækket i køleskabet i minimum 60 minutter. Kødet må meget gerne stå i længere tid, da det kun bliver bedre af det. 
  • Kom kylling og marinade i et ildfast fad og stil det i ovnen ved 240 grader i cirka 15 minutter. 

Saucen

  • Mens kyllingen er i ovnen, tilberedes saucen. 
  • Opvarm en gryde med olie og steg løgene klare. Tilsæt hvidløg, mandler, ingefær, gurkemeje og vand. 
  • Tilsæt tomater og æbler i tern.
  • Kog gryden op og lad saucen simre i 15 minutter.
  • Kylling og marinade tilsættes saucen, og alt varmes godt igennem.
  • Tilsæt fløden - hvis saucen er for tyk, tilsættes mere vand.
  •  Smag retten til med salt og friskkværnet peber. 
Keyword Kylling