Let og lækker udgave af kyllingeretten Chicken Tikka Masala.

Chicken TIkka Masala
Let og lækker udgave af kyllingeretten Chicken Tikka Masala.
Ingredienser
Marinade
- 2 deciliter Yoghurt
- 4 fed Hvidløg
- 3 tsk. Ingefær revet
- 3 tsk. Garam Masala
- 0.5 tsk. Gurkemeje
- 1 tsk. Chiliflager
- 1 tsk. Nelliker stødt
- 2 tsk. Salt
- 2 stk. Lime kun saften
- 600 gram Kyllingebryst
Sauce
- 2 stk. Løg finthakkede
- 2 fed Hvidløg finthakkede
- 2 tsk. Ingefær finthakkede
- 4 spsk. Tomatpure
- 4 stk. Tomater skåret i små tern
- 2 stk. Æbler skrællede og skåret i små tern
- 2 tsk. Gurkemeje
- 50 gram Mandler finthakkede
- 3 deciliter Vand
- 1/4 deciliter Piskefløde
- Salt og peber
- Olie til stegningen
Sådan gør du
Marinade
- Rør yoghurt, hvidløg, ingefær, garam masala, nellike, gurkemeje, chiliflager, salt og limesaft godt sammen i en stor skål.
- Skær kyllingen ud i brede strimler og vend dem i yoghurtmarinaden. Bland det godt, så alt kødet er dækket af marinaden.
- Stil skålen med kødet tildækket i køleskabet i minimum 60 minutter. Kødet må meget gerne stå i længere tid, da det kun bliver bedre af det.
- Kom kylling og marinade i et ildfast fad og stil det i ovnen ved 240 grader i cirka 15 minutter.
Saucen
- Mens kyllingen er i ovnen, tilberedes saucen.
- Opvarm en gryde med olie og steg løgene klare. Tilsæt hvidløg, mandler, ingefær, gurkemeje og vand.
- Tilsæt tomater og æbler i tern.
- Kog gryden op og lad saucen simre i 15 minutter.
- Kylling og marinade tilsættes saucen, og alt varmes godt igennem.
- Tilsæt fløden - hvis saucen er for tyk, tilsættes mere vand.
- Smag retten til med salt og friskkværnet peber.