Andeconfit, Confit de Canard, konfiteret andelår – kært barn har mange navne – men fremragende smager det.

I stedet for at tilberede det sous vide, kan det tilberedet en time eller to i en gryde med andefedt eller rapsolie.

Vi køber det i større mængder, da processen tager lang tid – bliver den ikke meget længere af at lave mange på én gang.

Retten er genial i en travl børnefamilie, da man kan lave store mængder (f.eks. i weekenden) og have nem og lækker aftensmad i dagligdagen.

Dem der ikke bruges skal smides direkte i fryseren og tages op og tilberedes 30-45 min. ved 75 grader i sous vide og derefter en tur på panden. Det giver en meget let hverdagsret, da kødet kan tages ud af fryseren om morgen og tilberedes nemt når man kommer hjem fra arbejdet.

Forb. tid 24 d
Tilb. tid 12 d
Ret Hovedret
Køkken Fransk

Equipment

  • Sous vide

Ingredienser
  

  • 8 stk. Andelår
  • 8 spsk. Andefedt kan udelades
  • 60 gram Groft salt
  • 8 fed Hvidløg
  • Frisk timian
  • Sort peber fra kværn
  • Laurbærblade

Sådan gør du
 

  • Gnid andelårene i groft salt
    Tilføj timian, hvidløgsfed (skåret i tynde skiver), friskkværnet sort peber og laurbærblade revet i mindre stykker. Hvis timianen er frisk, så sørg for enten at blancher det kort eller skyl/vask det grundigt inden.
    Læg dem i en bøtte i 24 timer og tag dem op og skyl dem i koldt vand. Derefter skal de tørres på med et viskestykke.
    Vakuumpak lårene i pakker a' 2 stk. og tilføj 1 spsk. andefedt pr. lår (det er ikke nødvendigt, der er nok fedt i til at de kan "stege" i deres eget fedt), men det giver ekstra smag.
    Tilbered dem i 12 timer ved 75 grader i sous vide/vandbad.
    Derefter skal de tørres og steges i andefedtet på en varm pande for at få stegeskorpe/sprødt skind.
    Server det med fritter eller kogte kartofler med en sovs lavet på andesaften.
Keyword And