Crossaint

Croissant

Forb. tid 5 t
Tilb. tid 15 min
Ret Bagning
Køkken Fransk
Antal 20 Stk.

Ingredienser
  

  • 1 Kg Hvedemel (Koldt)
  • 25 gram Havsalt
  • 2 stk. Æg
  • 60 gram Gæt
  • 500 gram Smør (Koldt)
  • 2 dl Mælk (Koldt)
  • 3 dl Vand (Koldt)

Sådan gør du
 

Vejledning

  • Step 1) Opløs gæren i det kolde vand og mælk. 
    Step 2) Tilsæt æg, salt, sukker og mel og rør det hele sammen i en rørermaskine i ca. 5 min. Ælt dejen kort på bordet til en kugle og sæt på køl i 30 min.
    Step 3) Læg den kolde smør mellem to stykker bagepapir og rul/bank det ud til en firkant på ca. 15*15 cm. Pas på smørret ikke bliver blødt. (sæt smøren på køl igen, hvis det virker blødt).
    *Når dejen skal rulles ud, skal der bruges rigeligt med mel, så den ikke hænger fast i bordet. Det er vigtigt at rulle dejen ud, uden at trykke ned i dejen. Da formeret tryk på dejen vil ødelægge de fine lag at butterdej, som giver de dejlige flager i. 
    Step 4) Rul dejen ud i en firkant på ca. 25*25 cm. Læg den udbanket smør i midten af dejen og fold siderne ind over smøren, så den er dækket af dej. Tryk forsigtigt dejen sammen og sæt den på køl i 30 min.
    Step 5) Rul forsigtigt dejen ud til en aflang firkant. Dejen skal være ca. 1 cm høj. Fold de to ender ind mod midten og fold dejen endnu en gang så du i alt har 4 lag. Sæt dejen på køl i 30 min.
    Step 6) Gentag step 5.
    Step 7) Rul forsigtigt dejen ud til en firkant på ca. 60*30 cm, del dejen i to stykker på 60*15 cm. Skær 10 trekanter af hver bane. Rul hver trekant fra den brede ende til den spidse ende, til Croissanter.
    Step 8) Sæt Croissanterne på en bageplade og lad dem hæve i 1-2 timer til dobbelt størrelse. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 10 min til de er gyldne.
Keyword Bagværk