Der er ikke mange, der ikke bryder sig om lasagne. Den italienske klassiker har fået sin faste plads i hierarkiet over danske familiers livretter. Det er da heller ikke uden grund, for lasagne er både let at spise og meget velsmagende, og så kan det varieres i det uendelige.

Ligesom med frikadeller, så har hver familie eller hver kok sin særlige opskrift på lasagne. Og selv den opskrift kan varieres. Du kan fylde alle former for grøntsager i en lasagne. Brug dem, du har liggende. Hak, snit eller blend dem, og din lasagne får et nyt udtryk.

 

De mange variationer

En lasagne kan laves på virkelig mange måder. Nogle opskrifter ligger meget tæt op ad den originale italienske måde at lave retten på, og andre er helt anderledes. Den mest kendte måde at lave lasagne på er ved at lægge lagvis af pastaplader og kødsovs lavet på hakket oksekød i et fad og sætte det ind i ovnen, til pastaen er færdig.

Den version kaldes lasagne bolognese, da den oprindeligt stammer fra Bologna i Italien. Derfra kan retten varieres ved at supplere kødsovsen med diverse grøntsager og krydderier. Du kan også ændre på ingredienserne ved at bytte det hakkede oksekød ud med andre typer af kød, eller du kan bruge fisk i stedet for.

Foretrækker du kødfri mad, eller vil du bare gerne variere, så kan en lasagne glimrende være vegetarisk eller vegansk. Skab din egen variant, og juster på ingredienserne alt, hvad du vil.

 

Børn elsker lasagne

Selv om et barn eventuelt ikke vil spise bestemte slags grøntsager, så kan det sagtens være muligt at smugle nogle af dem ind i lasagnen, som barnet så gladelig spiser. For det er jo bare lasagne. Det kan være en fin måde at få barnet til at spise flere grøntsager på. I en lasagne glider de uproblematisk ned, og I slipper for at være uenige om det. Så er alle glade, og måltidet bliver en fornøjelse.

Det kan også være en glimrende måde at gøre måltidet til et, som både børn og voksne synes godt om.

 

Opskrifter med lasagne

Vi har opskrifterne fra vores hovedside GastroFun.dk: