Selvom spil er en stillesiddende aktivitet, så er det utrolig godt for børn i alle aldre at koble af mentalt og udforske nye virtuelle verdener. Det nærer fantasien og kan give anledning til mange timers afslappende samvær, hvor alle kan være med. Skal du købe en ny spillekonsol til dine børn, eller står du og skal finde en i gave, så kommer her en hurtig oversigt over de mest populære typer. Omkring årtusindeskiftet var det faktisk disse tre, der indledte en indædt kamp om forbrugernes gunst på det nye og voksende spillemarked.

 

PlayStation 4

Ikke overraskende har PlayStation domineret markedet lige siden sin udgivelse tilbage i 90erne. PlayStation 4 er nyeste skud på stammen, og et kæmpe hit blandt både børn og voksne med levende fantasi og trang til fiktiv udfordring. Hvad enten det er fodboldturnering i FIFA eller virkelighedstro krigsspil, man er til, så fås der et hav af spilvarianter. PS4 leverer grafik i utrolig høj opløsning, mens lyd og billede suger spilleren ind i det virtuelle univers på skærmen. Spil kan downloades direkte til konsollen, som både kan bruges af en enkelt spiller eller flere sammen, der enten konkurrerer eller hjælpes ad.

Det er milliardvirksomheden Sony, der står bag PlayStation 4 maskinen. Du kan købe den i butikker som Føtex eller Elgiganten samt i brugte udgaver på DBA. Skal du finde den billigste Playstation 4 i ubrugt stand, kan det godt betale sig at kigge online på tilbudssider.

 

Xbox One

Den næstmest populære spillekonsol hos danskere børn er Xbox, som er lanceret af Microsoft. Xbox One har også mange hestekræfter indenfor pixels og kan levere spil med høj opløsning, der loader rigtig hurtigt. Xbox har en omfattende multiplayer platform kaldet Xbox Live, som samler mere end 300 servere og spiller fra alle verdenshjørner. Det er alment anerkendt, at PS4 leverer lidt højere ydelse end Xbox One, men dit barn bliver helt sikkert også himmelhenrykt ved udsigten til de mange sjove spil til Xbox.

Det er mest feinschmeckere, som ligger mærke til de grafiske forskelle mellem en PS4 og en Xbox. Derimod er Xbox billigere at komme til, og det samme er spil til denne konsol samt ekstra controllere.

 

Nintendo

En tredje klassiker indenfor børnenes univers er selvfølgelig Nintendo, som er blevet udødeliggjort af Super Mario spillene og ikke mindst Pokémon. Firmaet bag er japansk, og et af de absolut ældste inden for spilverdenen. Mens Nintendo særligt har udmærket sig med at lave Gameboys, som børnene kan spille på i bilen, i haven og i sengen, så kan den nye Nintendo Switch spillekonsol lidt af hvert. Børnene kan både slutte den til Tv’et og spille på storskærm eller folde den sammen som en lille teknologisk taske og tage den med på farten.

Nintendo er ekstra god til for eksempel søskende, der godt kan lide at spille sammen, eller til dem som rejser meget. Nintendos spil er meget børnevenlige og innovative, hvilket ikke er overraskende, eftersom der er et kreativt japansk tegneunivers bag.