De totalt lækre brownies

Er der noget så lækkert som hjemmebag? Du behøver ikke at lede efter en anledning til at komme anstigende med en bradepande fuld af nybagt kage. Kagen er nok i sig selv til at sætte stemningen.

Her får I opskriften på den lækreste brownie-bradepandekage. Den er ikke svær at lave, så her kan alle være med. Du kan bage den, hvis du er begynder inden for bagerfaget. Og den er helt ideel at bage sammen med ungerne.

Det er lige til at gå til, og tilberedningen tager kun et kvarters tid.

Det er bare at smøge ærmerne op, tage forklæderne på og så: Klar, parat, bag!

Det tager omtrent 45 minutter at fremtrylle denne bradepande fuld af de skønne brownies. Heraf 30 minutter i ovnen.

Brownies

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Ret: Dessert, Snack
Køkken: Amerikansk
Keyword: Bagværk, Sødt
Antal: 12 portioner

Ingredienser

  • 250 gram Chokolade god kvalitet (mindst 54 %)
  • 250 gram Smør
  • 250 gram Sukker
  • 4 stk. Æg
  • 50 gram Kakao
  • 150 gram Hvedemel
  • 2 gram Groft salt god kvalitet

Sådan gør du

  • Tænd ovnen, og sæt den på 170 grader.
    Smør og chokolade smeltes i en gryde ved lav varme, til det er blevet til en jævn og tyk flydende masse.
    Sæt gryden til afkøling i omkring 5 – 10 minutter.
    Æg og sukker piskes godt sammen. Det skal blive som en æggesnaps, der er godt med luft i.
    Kakao og mel sigtes ned i skålen med æggesnapsen, og det hele vendes forsigtigt sammen. Rør endelig ikke for kraftigt til, for så slår du luften ud af massen.
    Så er dejen klar til at blive hældt forsigtigt over i en form, som skal være smurt godt eller forsynet med bagepapir, inden dejen kommer i. Formen kan være en springform, et tærtefad eller en mindre bradepande.
    Bag kagen i cirka 25 – 30 minutter. Mærk med en strikkepind eller en anden spids genstand, om kagen er færdig. Pinden skal kunne slippe og være tør, når den tages op.
    I denne opskrift bliver browniens konsistens til den klæge side. Hvis du foretrækker en kage, der er mindre klæg, kan du bare bage den i 5 – 10 minutter længere.
    Er kagen færdig, tager du den ud af ovnen og sætter den på en bagerist, så den kan køle af.
    Nu kan du vælge at servere kagen med det samme, eller du kan vente lidt, til kagen har sat sig lidt mere. En brownie kan sagtens serveres senere eller dagen efter. Det bliver den faktisk kun bedre af. Dine hjemmebagte brownies kan serveres med flødeskum eller vaniljeis til. Frisk frugt klæder den fantastisk.