Mac and Cheese er en klassiker – og elsket af næsten alle og enhver. Især kender man den fra amerikanske serie, hvor retten tit vises, spises eller omtales. Retten falder i god jord hos mange mennesker, og den kan både bruges som tilbehør eller ret i sig selv. Og så er den nemt at lave!

Retten kan også nemt personliggøres ved helt simpelt bare at tilføje sin yndlingsingrediens.

Mac and cheese

Det er meget simpelt at lave Mac and Cheese, det kræver ikke
de helt store kokkefærdigheder.
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Keyword: Hverdagsmad, Pasta, Vegetar
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram Makaroni
  • 3 spsk. Smør
  • 6 spsk. Mel
  • 0,6 liter Mælk
  • 0,2 liter Piskefløde
  • 200 gram Revet ost Gerne cheddar og mozzarella
  • Revet muskatnød
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

Pasta

  • • Makaronierne koges i 2-3 minutter kortere, end kogetiden der står skrevet på pakken.
    • For en sikkerhedsskyld til senere brug gemmes 1-2 dl af vandet makaronierne er kogt i.

Ostesauce

  • • Smør smeltes ved middelhøj varme. Gør dette i en tykbundet gryde for at gøre det nemmere for dig selv.
    • Melet tilsættes lidt ad gangen under omrøring. Dette gøres, indtil en ensartet melbolle-lignende konsistent har samlet sig.
    • Melklumperne røres ud ved hjælp af tilsætning af 1 dl mælk ad gangen under grundig omrøring.
    • Når du er løbet tør for mel tilsættes fløden.
    • Lad det koge i 5 minutter. Dette gør at melsmagen koges ud af sovsen, og dermed forbedres retten en god del.
    • Revet cheddar og revet mozzarella tilsættes og blandes godt ind i sovsen. Gem noget ost - dette får du brug for til at drysse henover retten, inden den skal ind i ovnen. Typerne af ost kan også sagtens varieres. Igen går det an på, hvad man personligt fortrækker.
    • Sovsen kan med rette smages til med salt og peber. Behovet for dette er meget forskelligt fra person til person.

Mac & Cheese

  • • Makaronierne hældes over i et ildfast fad. Herefter hældes ostesovsen over i et jævnt lag. Sovsen skal dække pastaen. Hvis ikke den gør det, kan man sagtens bruge resterne af kogevandet. Hvis det bliver for tyndt, kan man benytte lidt mere fløde – i dette tilfælde skal man huske at røre rundt i retten, så fløden fordeles.
    • Nu skal resten af osten bruges til at drysse henover retten – dette er heller ikke en nødvendighed men tilføjer lige dét ekstra til retten.
    • Retten bages i omkring 15 til 20 minutter ved varmluft på 200 grader. Du ved retten er færdig, når osten ovenpå er smeltet og gylden.

Servering

  • Retten kan både bruges som ret i sig selv men kan også bruges som et rigtigt lækkert tilbehør til eksempelvis spareribs, hotwings eller andet grillmad.
    Med denne ret kan du nemt og hurtigt imponere dine venner og familiemedlemmer med en klassisk, lækker og velkendt ret.