Der findes forskellige undersøgelser, som viser, at musik kan have en positiv indflydelse på barnets udvikling. Musikken kan både være med til at udvikle barnet motorisk, men det kan også påvirke hjernen positivt. Musikken kan nemt inkorporeres i putteritualet eller som en del af legen om dagen. På den måde kan du være med til at få mere musik ind i barnets hverdag.

Musikkens påvirkning på hjernen

Flere forskellige undersøgelser slår fast, at musikken har en positiv påvirkning på udviklingen af barnets hjerne. Undersøgelser har blandt andet vist, at børn, der spiller instrumenter, kan have nemmere ved at lære sprog og matematik. Andre undersøgelser viser at børn på 5 år mange gange er mere kreative, hvis de lytter til musik.

Du kan nemt få mere musik ind i barnets hverdag ved at investere i en dabradio. Der findes mange forskellige slags dabradioer, og du kan derfor læse denne dabradiotest for at finde den helt rette radio.

Musik i hverdagen

Om dagen kan du sætte musik med hurtige melodier og rytmer på, som dit barn kan lytte til. Denne type musik kan være med til at udvikle barnets motorik, når barnet begynder at danse til rytmerne. Når mørket falder på, og barnet skal puttes, kan du synge en stille og rolig godnatsang for barnet. En stille sang om aftenen kan få barnet til at slappe af, når det skal sove. Du kan også prøve at sætte klassisk musik på, når barnet skal puttes.