Er du midt i en svær periode, måske føler du ikke at livet er fair, måske har du svært ved at overskue hvordan du kommer videre fra der hvor du står lige nu. Måske har du lige oplevet et dødsfald, eller en hård skilsmisse, måske går du rundt med svære tanker, eller føler dig ensom og alene. Grundene kan være mange, og mange mennesker går, af den ene eller den anden grund, igennem svære perioder i deres liv. I denne artikel får du et af de bedste råd, hvis du går igennem en svær periode.

Du sidder alene, dine tanker fylder mere og mere, det er som om der er blevet lagt en dyne over dit hoved. Du føler dig tung i hovedet og det kan være svært at overskue tingene. Desto mere du sidder der, desto mere begynder tankerne at vrimle rundt. Måske mærker du en form for skyldfølelse. Selv når du skal sove, så flyver tankerne rundt i hovedet på dig, og det virker som om at de ikke lander igen. Du vågner træt og uoplagt. Trætheden får dig bare til at tænke endnu mere, og bekymringerne begynder at hobe sig op.

 

Let dit hjerte – vejen til at komme videre

Kan du nikke genkendende til denne situation, så er du ikke alene. Men hvad kan du gøre for at komme lidt videre, og måske få tankerne og skyldfølelsen lidt væk?

Et af de bedste råd der findes, er at tale om tingene. At få lettet sit hjerte, og komme ud med alle sine tanker og bekymringer. Først når man taler åbent om tingene, kan man få sat sine tanker i perspektiv og se det hele lidt udefra. At blive lyttet til og hørt, kan være en stor åbenbaring. Når der sidder et andet menneske og lytter oprigtigt til dine tanker, så får du ikke bare lettet dit hjerte, du får også råd og vejledning, og vigtigst af alt så lærer du at bearbejde hele din situation.

Det er dog vigtigt at personen du taler med lytter oprigtigt, og hører hvad du siger og føler. Det er også vigtigt at personen er opsat på at hjælpe dig videre i dit eget tempo. Derfor er det utrolig vigtigt at du vælger at snakke med en dygtig psykolog, der forstår dig og din sorg. En god psykolog kan være med til at sætte hele din situation i perspektiv, og lære dig at bearbejde dine tanker.

Selvom om tingene kan virke uoverskuelige, så er det at kunne snakke om dem, et vigtigt og kæmpe stort skridt på vejen.