——sponseret indhold——

Har min hund behov for at sove ligeså godt som mig? Det er måske et spørgsmål som du har stillet dig selv adskillige gange. Du har måske også undret dig over hvorvidt en hund værdsætter et ordentligt liggeunderlag og at have sit eget sted. En hund værdsætter det meget; det gør alle hunde. Der er også tusindevis af hunde som døjer med muskel- og ledsmerter til dagligt, uden at have det rigtige og sunde underlag til dem. Dette forværrer kun deres smerter.
Det kan forebygges og, derfor bør du også finde den ideelle hundeseng. Følg med i denne guide, så bliver du klogere på dilemmaet.

 

Behøver min hund at have en seng?

Svaret er, naturligvis, ”ja, selvfølgelig”. Vi mennesker værdsætter selv at have vores eget sted at gå hen når vi vil vinke farvel til den gamle dag og samtidig blive klar til en ny dag. Det er vigtigt for os og vores livskvalitet at have dét ene sted i huset hvor vi kan restituere samt slippe for al larm omkring os. Det helt samme har din hund brug for. En hund får også behov for ro, for at være alene og for at slappe af. Når det så skal ske, så sker det gerne i en komfortabel hundeseng.

 

Hundesengens størrelse er vigtig

Når du beslutter dig for at investere i at gøre din hund glad, i form af købet af en hundeseng, så er det yderst vigtigt, at du har de rigtige overvejelser med dig, hvad angår størrelser. Her er der bred variation hvad angår produkterne, og en ting som du skal tage højde for er, at din hund slapper helt af når den er fuldt udstrakt. På den anden side, kan din hund også godt lide følelsen af tryghed hvis den kan have muligheden for at føle sig omfavnet af sin seng.

 

Kvalitet fremfor penge

En ting som vi ofte gør forkert er, når vi skal købe udstyr til vores kæledyr, heriblandt hunde. Vi har ofte tendens til hellere at ville spare penge, fremfor at købe det helt rigtige kvalitetsfulde udstyr som ville gøre din hund glad. Det er stor fejltagelse, som koster din hunds livskvalitet, og netop derfor skal indstillingen ændres. Vi neglegerer ofte hvad kvalitet betyder for vores kære kæledyr.

 

Er plastik det rigtige?

En fordel ved at købe en seng i plastik er, at produktet kan holde i mange år. Plastik er et robust materiale, og kan tåle meget. Ydermere, er det også meget nemt at rengøre, i modsætning til stof. Dog bør du, hvis du køber en seng af plastik, investere i nogle puder og et tæppe således, at din hund ikke ligger på en hård bund. Det er ikke sundt for dens knogler, muskler og væv.

 

Eller er stoffet den rigtige vej at gå?

Den største fordel ved hundeseng i stof er, at din hund ligger varmt, blødt og ikke mindst komfortabelt. Ydermere, kan man oftest tage stoffet af produktet således, at det kan vaskes i vaskemaskinen. På denne måde opretholder du en sund vedligeholdelse af din hunds seng, og din hund slipper for trælse lugtgener samt bakterier.

 

Memoryskum er godt for mennesker – gælder det også hunde?

Ja, det gælder også hunde. Memoryskum har den unikke egenskab, at det former sig efter kroppen. Det er især godt for hunde som lider af muskel- og ledsmerter. Memoryskum har en god effekt på kropsvarme og former sig efter din hunds krop. Sidst men ikke mindst, fordeler skummet også din hunds vægt over hele sengen således, at presset på leddene mindskes.