Lækker vandbakkelsesdej med kagecreme indeni og chokolade på toppen.

Eclairs med kagecreme

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 20 min
Ret Bagning, Sødt
Køkken Fransk
Antal 20 stk.

Ingredienser
  

Vandbakkelse

  • 100 gram Hvedemel
  • 80 gram Smør
  • 3 stk. Æg
  • 2 dl Vand

Tilbehør

  • 1/2 brev Kagecreme
  • 2,5 dl Sødmælk
  • 1 dl Piskefløde
  • 100 gram Mørk chokolade

Sådan gør du
 

Vandbakkelse

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
    Kom vand og smør i en gryde og bring blandingen i kog.
    Hæld melet i blandingen og rør alt sammen, til dejen slipper grydens bund (brug et håndpiskeris).
    Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af.
    Pisk æggene i dejen et af gangen - brug en håndmikser. 
    Når alle æggene er pisket i og dejen har samlet sig, kommes dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
    Dejen sprøjtes ud til eclairs på en bageplade med bagepapir.
    Bag kagerne midt i en varm ovn i 20-25 minutter.
    Ovnen må ikke åbnes de første 15 minutter af bagetiden, da kagerne så vil falde sammen.
    Når dine eclairs er let gyldne, er de færdige.

Tilbehør/fyld

  • Tilbered kagecremen efter pakkens anvisning.
    Pisk fløden til skum og vend den i den færdige creme. 
    Skær de færdigbagte eclairs over og fyld dem med creme.
    Smelt chokoladen over vandbad og pynt kagerne med chokoladen.

Noter

Det er vigtigt at lade dejen afkøle, inden æggene piskes i. Er dejen for varm, nær æggene tilsættes, vil den ikke samle sig korrekt.