Du kan spare helt op til 70 % på din varmeregning, hvis du indtænker energioptimering i, hvordan du opvarmer din helårsbolig eller dit sommerhus.

Når du skal vælge, hvilken varmepumpe du skal have, er den vigtigste overvejelse, hvilken type af hus den skal være i. Der er nemlig stor forskel på, hvilke huse de forskellige varmepumper fungerer bedst i, og det er med at vælge den rette varmepumpe for at få mest ud af din energioptimering.

Energioptimering af sommerhus: Luft-til-luft varmepumpe

Som sommerhusejer kender du sikkert til, at elregningen hurtigt kan blive tårnhøj på grund af el-radiatorer, der får elmåleren til at stige til vejrs. Hvis det er tilfældet, så er en luft-til-luft varmepumpe et glimrende valg. Den fungerer også fint som suppleringsvarme i huse med en anden varmekilde.

Den fungerer ved, at den henter energien fra udeluften, og derefter blæser varm eller kold luft i din bolig, alt efter hvad du indstiller den til. Derudover optimerer den indeklimaet ved at fordele luften behageligt og effektivt samt nedbryde forureningspartikler, så du får reduceret risikoen for fugt og skimmel i huset.

Hos Hovmand Energi er de eksperter i at installere luft-til-luft varmepumper – kontakt dem for et uforpligtende tilbud.

Energioptimering af moderne huse med god isolering: Luft-til-vand varmepumpe

Hvis du bor i et almindeligt parcelhus eller et andet hus, der er godt isoleret og ikke har det store energitab, kan du spare mange penge ved at anskaffe dig en luft-til-vand varmepumpe – faktisk kan du spare helt op til 50-70 % på dine varmeudgifter! Det kan være realiteten for dig, hvis du udskifter fx dit gamle oliefyr med en luft-til-vand varmepumpe.

Den virker ved, at den omdanner varmeenergien i udeluften til centralvarmesystemet, som giver dig varme i radiatoren og varmt vand i hanen. Ventilatoren i varmepumpeanlægget sørger for at trække luften ind og puster den derefter forbi en varmeveksler. Herfra opstår der et tryk, som giver dit bolig varme.

Hos Hovmand Energi er de eksperter i at installere luft-til-vand varmepumper – kontakt dem for et uforpligtende tilbud.

Energioptimering af huse med et jordstykke: Væske-til-vand varmepumpe

Hvis din bolig har et jordstykke – fx en have, så kan en væske-til-vand varmepumpe være det helt rette valg. Faktisk kan du spare helt op til 50-60 % på dine varmeudgifter ved at udskifte det gamle oliefyr med en sådan varmepumpe.

Væske-til-vand varmepumpen, også kaldet jordvarme, fungerer ved, at pumpen bruger solvarmen i jorden til at opvarme din bolig og dit brugsvand. Gennem en jordvarmeslange bliver energien transporteret til en fordamper, der udvinder energien og sender den videre til en kondensator og dernæst en kompressor, der øger trykket, og temperaturen ryger til vejrs. Til allersidst leveres energien til centralvarmeanlægget, og på den måde får du varme i radiatoren og varmt vand i hanen.

Hos Hovmand Energi er de eksperter i at installere jordvarmepumper – kontakt dem for et uforpligtende tilbud.