————–sponseret indhold————–

Sikkerhed i bilen er meget mere end at bruge sikkerhedssele. Hvis du kører med børn, gælder der bestemte regler og foranstaltninger, som øger sikkerheden for hele familien. Det er blevet lettere at færdes sikkert i trafikken, da nyere bilmodeller i stigende grad er udstyret med airbags og avanceret sikkerhedsteknologi. Dog er der stadig en række tiltag, som du manuelt skal tage dig af som bilejer, når du tager familien med dig.

 

Basal sikkerhed

Den grundlæggende sikkerhed handler lige så meget om køretøjet som om udstyret. For at sikre dig at din bil er sikker, skal dens komponenter regelmæssigt tjekkes for eventuelle defekter. Dette indebærer at få den synet til tiden og undgå at løbe om hjørner med fejl, selvom de tilsyneladende kan virke ufarlige. Hvis du er tvivl om noget, så få hellere en autoriseret mekaniker til at undersøge det, i stedet for at færdes i uvidenhed.

Hertil kommer det indlysende krav om at bruge sikkerhedssele. Sikkerhedsselen er fortsat et af de sikreste værn mod ulykker, og det er desuden førerens ansvar, at børn under 15 år bruger sikkerhedssele.

 

Autostole

Der gælder også særlige love og regler vedrørende autostole for børn. Ifølge dansk lovgivning skal børn under 135 cm. være spændt fast i sikkerhedsudstyr udover sikkerhedssele. I forlængelse af dette bør du finde en autostol, der passer til dit barns vægt og højde. For at tjekke om stolen er lovmæssigt godkendt skal du kigge efter et E-mærke på produktet.

Derudover må børn under 135 ikke sidde på forsædet, selvom de er spændt fast i autostol. Dette skyldes, at piskesmæld fra airbags kan farligt for mindre børn.

 

Motorolie og anden vedligeholdelse

Den overordnede vedligeholdelse af din bil har udover bilens levetid også stor indflydelse på sikkerheden for dig og din familie. Eksempelvis bør du regelmæssigt skifte motorolie for at holde bilen beskyttet mod rust, snavs og eventuel overophedning. Mange undgår denne form for vedligeholdelse, fordi opgaven kan føles besværlig, men mange online udbydere har gjort det nemmere at finde den rette type motorolie til din model. Det kan du hurtigt gøre på www.BildeleShop.dk.

Der er også andre vigtige former for vedligeholdelse, herunder især vedligeholdelse af bildækkene, da de har stor betydning for bilens vejgreb og bremseevne. Det gælder faktisk ifølge lovgivning, at dybden af dækmønsteret skal have en tykkelse på mindst 1,6 mm. for at undgå slid. Derfor er dækkene noget, der især skal efterses regelmæssigt for at sikre, at din bil kan navigere sikkert og præcist på vejene.

Du kan selv lære mere om bilreparation og vedligeholdelse her: