Det kan for mange familier med børn være svært at få en hverdag til at hænge sammen. Der er mange ting, der skal klares, og det kan hurtigt blive rigtig hektisk. Læs derfor med her for at få nogle gode råd til hvordan, at I kan gøre hverdagen stressfri.

Planlæg jeres uge

Når man har travlt og er stresset, er det essentielt, at man planlægger så meget som muligt. Så ved man, hvad man skal nå, og det er ikke så uoverskueligt.

Lav en madplan og køb ind

Hvis man starter ugen ud med at lave en madplan og købe ind til den, samt forbereder alt den mad, man kan til den kommende uge, er der meget mindre at stresse over. Man ved præcis, hvad man skal have at spise – og hvis man er rigtig god, har man også allerede skrællet gulerødderne. Dette gælder selvfølgelig for alle tre måltider – jo mere man har forberedt og planlagt, jo lettere er det at komme igennem.

Her gælder det også om at kigge efter tilbud, så man kan planlægge maden ud fra, hvad der er billigt. Tag gerne børnene med i supermarkedet og få dem til at hjælpe med at finde tingene. Så bliver det både sjovere og hurtigere at handle ind.

Brug en kalender

Hvis man i starten af hver uge, sætter sig ned og planlægger hele ugen inklusiv weekenden, kan man lettere se, hvad man rent faktisk har tid til, og hvad man ikke har.

Det er rigtig vigtigt at have et overblik over hverdagene, så sørg blandt andet for at aftale, hvem der henter børnene, og hvem der laver mad.

Men det er ikke kun de voksnes planer, der skal planlægges. Husk også at skriv ind i jeres ugeplan eller kalender, hvad børnene skal. Det kan for eksempel være fodboldtræning eller en legeaftale.

Andre måder at spare tid på

Selv efter man har planlagt sin uge helt ned til sidste sekund, kan man stadig godt føle, at der ikke er nok timer i døgnet. Her er derfor nogle flere ting, man kan gøre for at få mere tid.

Lav din shopping online

Man kan spare rigtig meget tid (og penge) ved at shoppe online. Så i stedet for at lede efter din nye mobil eller din søns fødselsdagsgave i fem forskellige butikker på gågaden, kan du købe den på internettet, efter børnene er lagt i seng.

Tag fri

Det er okay ikke at have overskud til at passe børn og lave mad hver dag. Så lad børnene tage hjem til en kammerat, eller spørg om bedsteforældrene ikke vil hente dem fra skole en dag. Det gør hverdagen lettere, og man får mere tid til sig selv. Hvis du synes at børnenes bedsteforældre mangler lidt overskud til at hjælpe, så er det en god ide at give dem et venligt skub imod et hørecenter, så de kan få hørelsen (og måske også selvtilliden/overskudet) tilbage.

Lav flere ting på én gang

Gå tur med hunden, mens du booker lægetiden. Brug din håndfri telefon, mens du kører til at holde kontakten med venner.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at huske på, at ingen er perfekte. Det er okay, hvis hjemmet roder en gang imellem.