Serveret i en tortillas med couscous salat.

Her er en nem, lækker opskrift på falafler, der efter en tur i frituregryden smager fantastisk. De serveres med haydari, tortillas og en couscoussalat med asparges.

Hvad er falafel? Det er en vegetarisk frikadelle der stammer fra Palæstina.

Falafel med haydari

Forb. tid 2 t
Tilb. tid 8 min
Ret Hovedret
Køkken Mellemøsten
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Falafler

  • 800 gram Kikærter udblødt fra dåse
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 bundt Frisk persille
  • 3 stk. Æg
  • 2 tsk. Salt
  • 1 bundt Koriander
  • 1 tsk. Chili
  • 4 tsk. Spidskommen
  • 2 spsk. Rasp

Haydari

  • 1 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 200 gram Feta
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 1 tsk. Sød paprika
  • 1/2 bundt Persille
  • 1/2 tsk. Røget paprika
  • 1 knsp. Cayennepeber

Couscous salat

  • 1 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 dl Couscous
  • 4 dl Vand kogende
  • 1 dl Majs
  • 4 stk. Grønne asparges
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Krydderurter Koriander, persille, mynte og basilkum

Tilbehør

  • 8 stk. Tortillas

Sådan gør du
 

Falafel

  • Hak løget i grove, store stykker og bland dem i en blender sammen med alle ingredienserne.
    Blend det til en fars og lad den hvile i 30 minutter.
    Tænd din frituregryde op 175 grader og form dejen som frikadellestørrelses boller direkte ned i olien (brug ikke kurven, da de vil "brænde" sig fast til olien. De er klar når de er sprøde hele vejen rundt, det tager typisk 6-8 minutter.
    Læg dem på fedtsugende papir og server straks.

Haydari

  • Del peberfrugten i to halve og bag dem i 25 minutter ved 170 grader varmluftsovn.
    Peberfrugten skal være lettere bagt uden at være brændt.
    Køl den let af og placer den i en pose i 30 minutter på køl.
    Fjern skindet og blend peberfrugten sammen med alle ingredienserne og lad det trække i minimum 15 minutter før servering.

Couscous salat

  • Hæld din couscous i et glas/skål og hæld det kogende vand på og lad det trække i 5-10 minutter. Den er nu klar til servering.
    Lad det afkøle i cirka 30 minutter og bland herefter majs, snittet aspargesstykker a' ca. 1,5 cm, citronsaften og de hakkede krydderurter i.

Servering

  • Lun dine tortillas (vi gør det typisk i mikroovnen med køkkenrulle i mellem eller en ad gangen på en varm pande) og smør den med haydari. Placer et par falafler på og fyld på med salaten.
    Du kan også servere det hele hver for sig på en tallerken.
    Server straks.

Noter