Lækre vegetariske frikadeller, lavet på kikærter.

Falafler

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Ret Hovedret
Køkken Mellemøsten
Antal 25 stk.

Ingredienser
  

  • 300 gram Kikærter udblødt fra dåse
  • 1 bundt Persille
  • 1/2 bundt Koriander
  • 1 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 4 spsk. Rasp
  • 2 stk. Æg
  • 2 tsk. Spidskommen stødt
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1/2 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Chilipulver
  • 1/2 liter Olie neutral, til stegningen

Sådan gør du
 

  • Hæld lagen fra kikærterne og skyld dem.
    Find din foodprocesser eller blender frem, og saml alle ingredienserne heri. 
    Blend det hele indtil massen er ensartet.
    Form herefter din fars til omkring 40 små kugler.
    Varm olien op i en pande eller tykbundet gryde, og steg falaflerne med middel varme. Steg ikke for mange ad gangen, så olien falder i temperatur. 
    Vend falaflerne undervejs, så de bliver brune og sprøde på hver side. De skal have 2-4 minutter. 
    Læg de færdige falafler på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe af. 

Noter

Keyword Vegetar