——-sponseret indhold——-

Tumlingetiden er fuld af fart. Og der er ikke noget, der kilder mere i en barnemave end at suse afsted på sin løbecykel. Det kan også give forældrene et sug i maven at se barnet på to hjul, så husk cykelhjelmen!

 

Børn kan begynde at bruge løbecykel fra de er omkring 2 år – selvfølgelig med individuelle forskelle alt efter hvor udviklet barnets grovmotorik er. De mindste løbecykler på markedet er beregnet til børn med en højde fra 85 cm. Hvis barnet kommer i gang med løbecyklen omkring 2-3-års alderen, får det en solid erfaring til at overgå til den rigtige jernhest et par år senere.

 

God træning af balance og motorik

En løbecykel er en rigtig god måde at træne barnets motorik på. Barnet lærer at sætte fødderne i jorden for at holde sig oprejst, når det holder stille. Barnet lærer hvor meget og hvor lidt, der skal drejes på styret for at navigere til enten venstre eller højre. Når der leges regelmæssigt på løbecyklen, vil barnet udvikle en markant bedre balance. Og en god balance er en fordel i stort set al fysisk udfoldelse og leg.

Let overgang til den første rigtige cykel med pedaler
En løbecykel er med til at give barnet en sikkerhed og selvtillid på to hjul, hvilket kommer til at gøre overgangen til en almindelig cykel meget lettere. Ofte vil barnet kunne springe direkte over til at kunne køre på en rigtig cykel uden brug af støttehjul, fordi det har opnået så god balance og føling med egen krop, så forældrene kan nøjes med at støtte barnet med en hånd på bagagebæreren eller en støttestang.

 

Vær opmærksom på løbecyklens højde

Alle løbecykler kan justeres i sadelhøjden, så den kan vokse med barnet. Men køber man den mindste løbecykel på markedet, vil det være en god ide at skifte til større model ved 3-års alderen, da barnets tyngdepunkt og balance også vil ændre sig med højden.

 

Løbecykler i alle farver og designs

Der er rigtig mange seje og flotte løbecykler på markedet, så der er garanteret også en, dit barn vil elske. Løbecykler fås med både plast- og lufthjul, samt med stel i træ eller aluminium.

Til de voksne er det en god ide at kigge efter billig cykel på en portal hvor der både sælges nye og brugte cykler.