En saftig let rosa flæskesteg med sprøde svær. Det er en balancegang der er meget svær at ramme og en fantastisk følelse når det lykkedes.

Flæskesteg

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t 15 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk. Kamsteg med svær
  • 3 spsk. Groft salt
  • 10 stk. Laurbærblade

Sådan gør du
 

  • Vi har snydt lidt i den her opskrift, da vores kamsteg er dryaged/tørmodnet i 3 dage, hvilket gør det lettere at få sprøde svær.
    Start med at ridse sværen med en kniv ned i fedtlaget. Du må ikke ramme kødet. Hvis det er gjort i forvejen, så gå det lige efter, da supermarkedernes slagtere som regel ikke kommer langt nok ned.
    Vi starter altid med at gourmetsalte vores flæskesteg, igen for at trække lidt væske ud af især sværene. Hæld rigeligt med salt i bunden af et ildfast fad og placer stegen med sværene nedad der i. Hæld vand i fadet indtil det dækker dine svær og lad det trække i 30 minutter.
    Tilbered herefter stegen i 30 minutter ved 170 grader varmluft i ovnen.
    Tag stegen ud og op på et spækbræt med sværene opad. Drys lidt salt på og placer laurbærblade ned i sværene. 
    Sæt stegen tilbage på det ildfaste fad med sværene opad og tilbered stegen i 30 minutter ved 180 grader varmluft. Hvis du løber tær for væske i fadet, skal du blot supplere med mere vand.
    Tag herefter fadet ud af ovnen og brug væsken til at lave en god sovs med.
    Kødet skal have 10-15 minutter ved 210 grader varmluft. Hold øje med kødet, da den sidste tur i ovnen handler om at få sprøde svær. Der er ikke langt fra gyldenbrun til sort her.
    Hvis sværen ikke bliver sprød, så brug ovnen grillfunktion helt til sidst. Laurbærbladene vil helt sikkert blive sorte/svedne, men det gør ikke noget, da de bare skal fjernes inden stegen skæres.

Noter

Server din flæskesteg med en hvide kartofler, rødkålsalat og en opbagt sovs lavet på fonden fra stegen.
Kernetemperaturen skal være 65 grader, hvis du bruger et stegetermometer.
Keyword Gris