Hvis du står overfor at skulle arrangere en fødselsdag for en 5-årig, så kan du godt være forberedt på at de mange børn forventer at der sker noget nærmest hele tiden – der er ingen stille stunder. I denne artikel tager vi Jer med omkring forberedelserne til at afholde en fødselsdag for en 5-årig, hvor vi både deler gode gaveidéer og sjove lege.

 

Fødselsdagsgaven til 5-årige er grundstenen i en vellykket dag

Som 5-årig er der ikke mange ting som slår at få nogle gode gaver, men hvad er en god gave til 5-årige? En 5 årig har tendens til at ønske sig nogle rigtig dyre ting, som måske ryger på ønskesedlen lidt impulsivt, såsom en Ferrari eller en ny iPad, hvilket godt kan overskride de flestes budget.

Den bedste gave du kan give en 5-årig er selvfølgelig noget som står på ønskesedlen, men som tidligere nævnt er det ikke altid at disse er de mest realistiske i verden, så hvis du selv står med opgaven om at finde en god gave, så er der heldigvis gode råd at hente. Der findes flere gode hjemmesider, som gør sig i at lave inspirationslister til gaverne, som findes meget specifikt til f.eks. 5-årige. Et eksempel på en sådan side er siden tildenlille.dk, hvor du kan finde mange forslag til en gave til en 5-årig, så kan du frit lade dig inspirere at listen.

En anden måde hvorpå at du kan lade dig inspirere er ved at tale med andre forældre til 5-årige børn, her er der nogle gange gjort nogle erfaringer som har været helt unikke, som du ikke kan finde på lister omkring på nettet – i sidste ende handler det blot om at finde noget som den 5-årige bliver super glad for, så betyder budget mv. næppe meget.

 

Gode lege til fødselsdagen

Hvad er en børnefødselsdag, hvis der ikke er nogle sjove lege og aktiviteter? Det kan være svært at spise kagemand dagen lang, så der skal selvfølgelig leges nogle lege, som også skal tilpasses i forhold til vejret samt hvor man bor, da det selvfølgelig kan være svært at lege spark til dåse på en lejlighed på fjerdesal på Nørrebro.

Du kan eventuelt bruge nettet til at søge endnu mere viden omkring de enkelte lege, men vi har nedenfor her listet nogle af de mest populære lege blandt børn i 3-6 års alderen, således at der burde være lidt for enhver uanset sted og plads.

Spark til dåsen
Skattejagt
Ballondans
Stop dans
Smagekonkurrence
Tegn og gæt
Gæt og grimasser
Blindebuk
Stoleleg
Flaskehalsen peger på
Sækkeløb
Æggeløb
Der findes med garanti endnu flere sjove lege, men vi håber dog at du kunne bruge nogle af ovenstående til at planlægge den perfekte fødselsdag for den 5-årige.

Vi håber, at I får en fantastisk fødselsdag hvor der rigtig skal hygges med varm kakao, slik, kagemand og sjove lege. Mon ikke også at der falder en god gave eller to af?