—–sponsereret indhold—–

Der er så mange ting, vi ikke bruger mere end én gang. Vatpinde. Vatrondeller. Plastikposer. Mademballage. Sugerør. Madpapir. Bagepapir. Kaffefiltre. Dimser og dutter i alverdens farver og former. Vores livsstil påvirker økosystemet, marinelivet og vores helbred. Et faktum som peger på, at vi negligerer vores børn, børnebørn og klodens fremtid til fordel for nemhed og rutine.

Brug og smid væk

Du bruger kun to vatrondeller om dagen. Det er vel ikke så meget? Huden skal jo renses, og du har endnu ikke fundet nogen alternativer til de klassiske, velkendte og effektive vatrondeller. De kan købes i supermarkedet for en net sum, og det er nemt at sende dem lige lukt i skraldespanden, når du er færdig med at bruge dem. Brug og smid væk. Det er et mantra, som passer uhyggeligt godt til vores lynhurtige hverdag.

Nej tak til GMO, klor og pesticider direkte på huden

En af de allerstørste udfordringer med miljøforurening er vores forbrug af plastik, kemikalier og engangsprodukter. Vatpinde, vatrondeller, plastikposer, mademballage, sugerør, madpapir, bagepapir, kaffefiltre, dimser og dutter. Selvom fx vatrondeller kan syne uskyldige, så er det en stor belastning for miljøet at udvinde bomuldsvat, fremstille rondellerne på fabrikker, pakke dem ind i plastikemballage og sende rondellerne på en jordomrejse, for at de slutteligt kan lande i forhandlernes og forbrugernes favn. Når du erfarent og rutinepræget smider den velkendte pakke med vatrondeller ned i indkøbskurven, køber du dig således ind i et unaturligt og miljøbelastende system, som hverken kan komposteres eller indgå i et naturligt flow af brug og genbrug. Ligeledes køber du dig ofte også ind på et produkt med genmodificerede organismer (GMO), ikke-nedbrydeligt plastik, klor og pesticider. En problematisk cocktail, som du ”for nemhedens skyld” kører rundt på den følsomme hud i ansigtet.

Zero waste på det bæredygtige badeværelse

Det skal være attraktivt at reparere ting, når de er gået i stykker. Det skal være nemt at fylde depoterne med funktionelle og genanvendelige husholdningsprodukter. Det skal være oplagt at tage ansvar for vores børn, børnebørn og klodes fremtid. Zero waste på badeværelset kan være et godt og overskueligt sted at starte. Således skal du ikke rekonstruere hele din husstand, men blot fokusere på, at badeværelset skal være et lækkert og naturligt sted for velvære, kropslig omtanke og miljøbevidste valg. Måske kan du endda gøre det til en hyggelig hjemmesyssel at forbedre dit badeværelsesklima.

De naturlige og miljøvenlige rondeller

Alle skal starte et sted, og måske er den genanvendelige vatrondel det optimale bud på dit startfelt. To vatrondeller om dagen bliver til 730 vatrondeller om året. Gennem et helt liv bruger du således omkring 58.000 engangsvatrondeller. Det er en uoverskuelig mængde, som har konsekvenser for din krop og vores miljø. Genanvendelige vatrondeller, stofrondeller eller rensepads. Kært barn har mange navne, men funktionen er til stadighed den samme: Den genanvendelige vatrondel er lavet af økologisk bambus og bomuld, og den kan vaskes igen og igen og igen. Efter du har brugt dine genanvendelige vatrondeller, skal du blot samle dem i en vaskepose og vaske dem ved 40-60 grader alt efter behov. Efter en kort tørretid er de klar til at forkæle dit ansigt endnu en gang. 

Den Grønne skaber din grønne drøm

Genanvendelige vatrondeller er både et funktionelt og bæredygtigt alternativ til engangsrondellen. Alligevel er det helt forståeligt, at dit første forsøg på at bryde med de gamle vaner allerede udfordres, når du bevæger dig ind på internettet. Her findes et overvældende sammensurium af forskellige rondeltyper, tilbud og pakkeløsninger. På Den Grønne, https://dengronne.dk/, er alle de bedste og bæredygtige produkter samlet på ét sted, så du ikke behøver at spendere unødvendig tid på at finkæmme det store internet. Bag webshoppen står Tina – en miljøbevidst og inspirerende iværksætter, som tester alle produkterne i sit eget hjem, så hun sikrer sig, at de grønne løsninger virker 100 procent kompromisløst og optimalt. Udover at fokusere på naturlige produkter, koncentrerer hun sig om produkter som er produceret i Danmark eller i Europa. Derudover er Den Grønne en lækker og rolig oase, hvor både din krop, vores miljø og vores æstetiske sans forkæles af smukke og eksklusive produkter.