Nem og lækker fransk løgsuppe, der er perfekt som rester fra hønsekødsuppen dagen inden.

Retten er nem og billig og har masser af smag.🤤

Fransk løgsuppe

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t 10 min
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Antal 1 liter

Ingredienser
  

  • 1 liter Hønsefond
  • 5 store Løg
  • 25 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel

Sådan gør du
 

  • Skær tynde skiver at løgringe, brug evt. et mandolinjern.
    Steg løgringene i en stor gryde i smør, til de er bløde og let gyldne. Det kan sagtens tage mellem 45-60 minutter. Bare rolig, selvom det virker voldsomt at gryden er proppet med løg, så falder de sammen grundet væsketabet i dem.
    Rør de hvedemelen ud i løgene, så det suger det sidste smør til sig.
    Tilsæt hønsesuppen og varm den op ved svag varme. 
    Smag til med salt, peber og hvad du ellers plejer at bruge til tilsmagningen.
    Server retten med gratineret brød. 

Noter

Der kan sagtens bruges oksefond i stedet for hønsefond eller f.eks. en 50/50 fordeling.
Keyword Suppe