trappegitterDet er ikke alle steder i huset, hvor det er en god idé at børnene færdes. Det kan være den pæne stue med de fine vaser, køkkenet med de varme gryder eller en stejl trappe, hvor barnet kan komme til skade. Man har måske endda en brændeovn man flittigt bruger, som er et fareelement i hverdagen. Gitre kommer i mange former med mange navne, som trappegitter, dørgitter og børnegitter, men de tjener alle et formål. De holder dit hjem børnesikret og sørger for at barnet holdes væk fra potentielt farlige situationer.

Logisk betjening og nem opsætning

Børnegitrene er utrolig lette at benytte for voksne og gør det ikke besværligt at bevæge sig ind i et lokale eller ned ad trappen. Det kan monteres nemt og sikkert, uden brug af værktøj. Et børnegitter kan faktisk spænde over op til 120 cm. Dette er tilstrækkeligt til 99% af alle døre. Børnegitret kan naturligvis ikke bruges af børn og kæledyr, da det har en speciel lukkemekanisme, som er nem at åbne, så længe man er bekendt med teknikken.

 

Trappegitter – undgå fald og alvorlige skader

Du bor måske i et hus, hvor I har mere end ét plan. Her er trappegitre utroligt gode at have, et fald ned af en trappe, vil være en katastrofal hændelse for dit barn og i bedste fald er en tur til skadestuen. Børn såvel som voksne være specielt opmærksomme omkring trapper. Små børn er dog ofte nysgerrige og vil gerne ud og udforske denne fagre nye verden de har opdaget. Med et trappegitter holder disse planer sig dog på et sikkert niveau. Gitret er presmonteret mellem to faste flader, så barnet ikke kan passere gitteret.

Hold børnene ude af kontoret med et dørgitter

Som vi ved fra tidligere, så er børn meget nysgerrige. Hvad sker der mon hvis man stikker fingrene om bag ved fars computer? Eller får fingrene i mors saks? Der kan opstå mange farlige situationer, hvis bare man er uopmærksom et minut eller to, for at tage telefonen eller besvare dørklokken. Dørgitret fungerer på samme måde som et trappegitter, men er monteret i en døråbning i stedet.

Det permanente gitter

Hvis man har lidt teknisk snilde med lidt værktøj, er det muligt at montere et dørgitter permanent ved hjælp af skruer. Dette er uden tvivl den sikreste løsning, da selv ikke det mest ihærdige barn eller den største hund ville kunne trænge igennem et fastmonteret dør- eller trappegitter. Dette er specielt ideelt hvis man har flere børn, store kæledyr eller måske har en dagpleje.

Et børnegitter kan helt klart anbefales til familier i huse med enten trapper eller ikke-børnesikre rum, da man kan forhindre en del ulykker – store som små – og generelt gøre huset til et mere børnesikkert sted at opholde sig, for børn såvel som voksne.