Denne udskæring fra den nederste del af koens slag er et overset stykke kød, som på grillen kan forvandles til et mørt, saftigt og velsmagende måltid. Du kan bruge de krydderier, som du holder mest af til marineringen af kødet. Modsat andre kødudskæringer, kræver en flankesteak (eller flankesteg som den også kaldes) ikke lang tids tilberedning.

En flankesteg egner sig perfekt som velsmagende sommermåltid med servering af frisk salat som tilbehør samt groft udskårne kartoffelbåde.

Herunder finder du din nemme opskrift på tilberedning af krydret og grillet flankesteak.

Grillet flanksteak

Forb. tid20 min
Tilb. tid10 min
Hviletid15 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Oksekød
Antal: 2 personer

Equipment

  • Grill

Ingredienser

  • 1 stk. Flanksteak
  • Olie Til marinaden
  • Salt Til marinaden
  • Peber Til marinaden
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Når du skal tilberede stegen på grill, er det vigtigt, at kødet har fået en højere temperatur end
    køleskabstemperaturen. Derfor skal du tage din flankesteak ud cirka 20 minutter
    før, kødet skal steges på grillen.

    Bruger du en gasgrill, vil det passe med den tid, som du skal bruge til optænding.

    1.     Start med at blande ingredienserne til
    marinaden i en lille skål. Pensl kødet på alle sider med marinaden. Du kan
    vælge at krydre kødet efter med gode krydderurter såsom rosmarin, hvidløg eller
    timian.

    Afhængigt af hvor kraftig en smag du ønsker på din flankesteak, kan du
    krydre den et døgn i forvejen, før den skal grilles. Her skal du opbevare den i
    sølvpapir, efter du har marineret den.

    2.    
    Når du griller din flankesteg, er det vigtigt, at den kun må få indirekte
    varme. Den skal have kort tid på alle sider, så det er en god idé at holde øje
    med den under hele stegetiden.

    Stegen skal have cirka 5-9 minutter på hver side.

    Den præcise stegetid vil afhænge af udskæringens tykkelse og størrelse.

    Lad stegen trække 15-20 minutter indpakket i sølvpapir, når den er taget af
    grillen.

    3.    
    Kødet skal serveres hurtigt efter tilberedning. Når du skal skære kødet,
    skal du skære på tværs af kødfibrene og skære smalle skiver.

    Læg de møre og saftige skiver i et serveringsfad og drys med flagesalt lige
    før servering.
    Stegetiden afhænger del af,
    hvordan du ønsker dit kød tilberedt. Hvis du giver kødet 4 minutter på alle
    siderne, vil kødet blive rosa.