Grove pølsehorn som børnene elsker

Alle børn elsker pølsehorn som et lækkert mellemmåltid. Bager du pølsehornene med groft mel og med gode pølser, så bliver pølsehornene ekstra gode og sunde. Du kan også vælge at bruge små cocktailpølser for at få minipølsehorn. Så skal du blot justere bagetiden med cirka 5 minutter.

Grove pølsehorn

Forb. tid1 t 30 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid1 t 50 min
Ret: Brunch, Madpakke, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: Bagværk
Servings: 6 stk.

Ingredients

  • 25 gram Gær
  • 2,5 dl Mælk
  • 25 gram Smør
  • 2 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Groft salt
  • 120 gram Fuldkornshvedemel
  • 300 gram Hvedemel
  • Pølser
  • Vand Til penslingen
  • Sesamfrø Til pynt

Instructions

  • Det første du skal gøre, er at smelte smørret. Dette kan gøres i en gryde. Det smeltede smør blandes sammen med mælken, og det hele kommes i en stor skål. Ned i skålen smuldrer du gæren, og du tilsætter salt og sukker. Dette skal opløses, hvilket du kan gøre med et piskeris. Herefter tilsættes fuldkornshvedemel. Dette skal røres godt rundt, inden du tilsætter hvedemål. Når alt melet er tilsat, skal dejen æltes sammen, til den er elastisk. Når dejen er blevet, som du ønsker, skal dejen hæve i 60 minutter under et fugtigt viskestykke.
    Efter dejen er hævet, kan du dele dejen i 6 stykker på bordpladen. Husk mel på bordet så dejen ikke hænger fast. Hvert stykke dej rulles ud til en pølse, som du snor omkring pølserne. Pølsehornene placeres herefter på en bageplade med bagepapir. Her skal de hæve yderligere i 15 minutter, inden du pensler med vand og drysser med sesamfrø. Pølsehornene skal bages ved 200 grader i cirka 20 minutter. Når de er blevet gyldne, er de færdige og klar til servering.