Grydebrød er en let og dejlig måde at lave velsmagende brød på.

Grydebrød

Forb. tid 6 t
Tilb. tid 45 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 8 dl Hvedemel
  • 2 dl Tipo 00 meltype
  • 5 dl Vand
  • 2 tsk. Salt
  • 1 tsk. Tørgær

Sådan gør du
 

  • Opløs gæret og saltet i den lunkenvand.
    Vend melen ind i vandet, så det lige er optaget i vandet.
    Dæk dejen i skålen med et vådt klæde, og lad det stå natten over mellem 12-24 timer.
    Vend dejen ud på et meldrysset dør, og slå den let sammen. Fold den 3-4 gange, og lad den efterhæve en time på bordet, dækket af et klæde.
    Varm ovn og gryde op til 250 grader varmluft.
    Når brødet har efterhævet, ligges det i den varme gryde. Smør brødet med lidt vand. Læg låg på gryden og bag brødet i 30 min.
    Sænk ovnen til 230 grader og bag brødet uden låg i 15 min.

Noter

Keyword Bagværk