Der er mange overvejelser, der er vigtige at gøre sig, når man skal købe et par golfsko. Kvaliteten og komforten i dine golfsko har nemlig stor betydning for både dine fødder og dit sving. I denne guide har vi samlet de tre vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, inden nu investerer i et par gode golfsko.

1: Brug for ekstra støtte?

Eftersom det er de færreste i Danmark, der kører buggy, kan du hurtigt ende med at gå omkring 10 km på en golfrunde. Derfor er det vigtigt at overveje, om du har brug for golfsko med ekstra støtte. Hvis du har skader i hofte eller knæ, er det særligt vigtigt. Det er dog også en god investering, hvis du har et kraftfuldt sving med masser af fart i køllehovedet. I dag designer de største sportsbrands golfsko med den bedste teknologi til at støtte dine fødder, når du spiller.

2: Hvilket vejr spiller du som oftest i?

Hvis du primært spiller i sommermånederne, hvor vejret er varmt og tørt, er det en god idé at købe et par golfsko, hvori dine fødder kan ånde og komme af med fugt og varme. Hvis du godt kan lide at spille i vinterhalvåret, er det en god idé at investere i et par, der er varmere og vandtætte. Spiller du året rundt, kan det klart anbefales at købe to par golfsko, så det ustadige danske vejr aldrig er en hindring.

3: Med eller uden spikes?

I forlængelse af overvejelsen om, hvilken tid på året du spiller, kommer den måske allervigtigste overvejelse, du skal gøre dig, inden du køber et par nye golfsko – skal de være med eller uden spikes? Udover at det påvirker designet, så har det en enorm indflydelse på dit golfspil. Når græsset er vådt eller fugtigt, er det vigtigt, at golfskoene har et godt greb i banen, og det samme gælder, hvis du spiller i kuperet terræn. På varme sommerdage, hvor græsset er meget tørt, kan underlaget blive for hårdt for dine fødder, hvis du ifører dig et par sko med spikes.

4. Brug for råd og vejledning?

Det kan være svært at finde hoved og hale i alle de mange overvejelser, man skal gøre sig, inden man køber et par golfsko. Heldigvis er der råd og vejledning at hente hos TLP Golf. I deres fysiske butik kan du prøve hele deres brede udvalg af gode golfsko, og på deres hjemmeside kan du købe golfsko til både damer, herrer og juniorer.