Let og lækker gulerodspure, lavet med få ingredienser.

Gulerodspure

Gulerodspure

Let og lækker pure, lavet med få ingredienser.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 500 gram Gulerødder
  • 1 deciliter Fløde
  • 2 deciliter Mælk
  • Salt
  • Peber
  • Citronsaft
  • Eddike

Sådan gør du
 

  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker (gerne i cirka lige store stykker, da kogetiden så bliver nemmere at styre).
  • Kom gulerødder, fløde og mælk i en tykbundet gryde og kog gulerødderne ved middel varme i ca. 30 min til gulerødderne er møre (det må ikke spilkoge).
  • Når gulerødderne er møre, kommes de op i en blender og blendes. Vent med at komme væske op til gulerødderne.
  • Kom lidt af mælke/fløden op til de blendede gulerødder ad gangen, og blend (samt tilsæt mere af væsken) til du har en lækker pure.
  • Smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike 
  • Kom den blendede gulerodspure op i en ren gryde og hold den varm ved svag varme.