Romkuglen er en klassiker inden for bagværk, men kan også nemt og lækkert laves selv. Den er ideel som weekend snack eller til uddeling ved fødselsdage. Denne udgave er med krymmel i mange farver, men udseendet kan varieres efter smag og lyst.

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 35 min
Ret Snack
Køkken Dansk
Antal 50 stk.

Ingredienser
  

  • 1400 gram Kage Rester
  • 30 gram Mandelmel Eller smuttede, malede mandler
  • 3 spsk. Marmelade Solbær eller hindbær
  • 2 spsk. Romessens
  • 2 spsk. Kakao
  • 400 gram Mørk chokolade
  • Kulørt krymmel

Sådan gør du
 

  • Riv kagen i mindre stykker med fingrene og hæld kagesmulderet i en skål.
    Tilsæt mandelmel, marmelade, romessens og kakao.
    Smelt den mørke chokolade over et vandbad og tag den derefter af varmen for at afkøle lidt.
    Tilsæt den smeltede og let afkølede chokolade til kageblandingen og rør det godt sammen. (Man kan også komme alle ingredienserne i en foodprocessor og køre det sammen til en sammenhængende masse).
    Form og tril med hænderne cirka 50 romkugler ud af kageblandingen.
    Hæld krymmel i en dyb tallerken og tril romkuglerne til de har krymmel over det hele.
    Opbevar de færdige romkugler i køleskabet.
Keyword Sødt