Her får du en opskrift på en lækker og syrlig citroncreme, der kan bruges som kagecreme eller oven på scones, cupcakes, muffins, tærte eller kage.

Briterne elsker lemon curd og jeg kan godt forstå hvorfor det altid bruges til deres afternoon tea.

Hjemmelavet lemoncurd

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Ret Dessert, Sødt
Køkken Engelsk
Antal 3 glas

Ingredienser
  

  • 4 stk. Citroner
  • 3 stk. Æg
  • 170 gram Sukker
  • 70 gram Smør skæres i mindre stykker

Sådan gør du
 

  • Riv citronskallen og gem det til senere.
    Pisk citronsaften, sukkeret og æggene sammen i en gryde, over svag varme. Det er vigtigt at det ikke kommer op at koge.
    Pisk i cirka 5 minutter.
    Pisk nu smørret og citronskallen i. Pisk herefter indtil det begynder at tykne.
    Hæld massen igennem en sigte inden den hældes på glas.
    Lad din lemoncurd stå på køl et par timer inden den spises.
    Lemoncurden kan holde sig cirka en uge på køl.

Noter

Keyword Syltning