Nemt og lækkert hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta lavet uden pastamaskine og røremaskine.

Her giver vi dig en opskrift hvor du bruger hænderne til at røre dejen og rulle pastaen tynd.

Hjemmelavet pasta

Forb. tid 1 t 15 min
Tilb. tid 4 min
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 3 personer

Ingredienser
  

  • 3 stk. Æg
  • 3 store håndfulde Tipo 00 mel
  • 2 spsk. Groft salt

Sådan gør du
 

  • Kom 3 store håndfulde mel ud på bordet, og lav et stort hul i midten (en håndfuld mel pr. person).
    Slå æggene ud i midten af melen og pisk dem forsigtigt sammen med en gaffel. Skub lidt af melen ind i æggene med den ene hånd, imens den anden hånd pisker æg og mel sammen. 
    Når det ikke er muligt at piske mere mel ind i æggene med gaflen, så brug hænderne til at samle dejen. 
    Når dejen er samlet, æltes dejen godt igennem med hænderne. Brug håndroden til at folde dejen ind over sig selv indtil dejen har en glat overflade, når man spænder dejen op. Dette kan godt tage lidt tid, men det er hele arbejdet værd.
    Lad dejen hvile i 30 min pakket i en pose eller ind i film.
    Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldrysset bord. Der skal bruges rigeligt med mel - mere end man regner med. 
    Rul dejen så tyndt som muligt.
    Når dejen ikke kan blive tyndere, prøv så at rulle dejen op på din kagerulle, der drysset godt med mel. Rul din kagerulle et par gange hen over bordet, mens du let trykker på kagerullen. 
    Rul dejen af kagerullen og derefter giv den en tur mere, hvis du gerne vil have dejen en gang tyndere.
    Denne gang valgte jeg at skære pastaen ud med en klejneskærer.
    Når pastaen er skåret ud vendes den i rigeligt mel og den kan ligges og vente til den skal bruges. Det er en god ide at vende rundt i pastaen en gang i mellem, for at sikre at pastaen ikke klister sammen.
    Bring en gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger kommes pastaen i. 
    Kog pastaen i 4 min og dræn den.
    Pastaen er klar til servering.

Noter

Keyword Pasta

Se en teaser til vores video hvor vi laver pasta her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her