—————–sponsoreret indhold—————–

Står du og skal indrette et kontor? Hvad enten det er et hjemmekontor eller et kontor på en arbejdsplads, så er der nogle ting, der er nødvendige og nogle ting, der kan være skønne at have. Mangler du lidt inspiration til, hvordan du indretter kontoret, så det både bliver praktisk og hyggeligt, så læs med her.

Dette inventar giver gode forudsætninger for en god kontorindretning:

  • Kontorstol
  • Skrivebord
  • Eventuelle stole til kunder
  • Reol og skuffesystem
  • Hylder og vægdekoration
  • Persienner

 

Anatomisk korrekt kontorstol

Når du sidder ned meget af dagen, så er det vigtigt, at du sørger for at investere i en god kontorstol. Den bør kunne hæves og sænkes, så den passer til netop din højde. Samtidig er det vigtigt, at den giver en anatomisk korrekt og god rygstøtte.

 

Anatomisk korrekt skrivebord

Ligesom med kontorstolen, så er det vigtigt, at skrivebordet passer korrekt. Igen har det relevans, at det kan hæves og sænkes, så det passer til din højde. Passer højden ikke, kan man nemlig nemt komme til at døje med ondt i ryg, skuldre og nakke.

 

Stole til klienter/kunder

Er dit kontor samtidig beregnet til at modtage kunder, så skal du jo naturligvis have anskaffet dig en eller flere stole til dem også. Sørg for at vælge stole, der er gode at sidde i. så dine kunder har lyst til at være der. Samtidig bør du tænke over, at stolene er med til at sende et signal omkring dig til dine kunder. Sørg derfor for, at de tager sig pænt og professionelt ud.

 

Godt med opbevaringsplads til vigtige papirer

Det er vigtigt at tage højde for mængden af mapper og papirer på et kontor. Selvom meget efterhånden er digitaliseret, så er der også meget, der ikke er. Sørg derfor for at der er rigeligt opbevaringsplads, så det er nemt at holde de forskellige emner skidt ad.

 

Dekorer kontoret hyggeligt og hjemligt

Tænk på, at kontoret er et rum, hvor du kommer til at opholde dig i mange timer om dagen. Det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvordan det ser ud. Hæng gerne et par små hylder op på væggen, hvor der kan stå et par pynteting eller planter. Sæt en personligt udvalgt wallsticker op på væggen. Det gælder om at gøre rummet hyggeligt, så både du og eventuelle kunder føler sig afslappet og godt tilpas. Lidt billeder på væggene vil også gøre underværker, ligesom nogle flotte planter i vindueskarmen.

Sørg for at rummet er lyst og derved føles åbent og rart at være i. Vælg nogle positive, svage, lyse farver eller alternativt hvid til væggene. Lad planter og lidt andet pynt om at skabe farver og liv i rummet, så baggrunden stadig er rolig.

 

Gode og praktiske persienner

Husk også at investere i nogle gode persienner. Det er ekstremt irriterende at sidde og arbejde på en skærm, hvor solen går ind og spejler sig, så det nærmest er umuligt at se, hvad der foregår på skærmen. Med gode persienner kan du også dæmpe lyset, hvis det er for skarpt og går i øjnene.