Det er en helt ubeskrivelig følelse at blive mor. Man har båret rundt på et lille væsen i 9 måneder, som har startet med at være en lille haletusse, og som pudselig har vokset sig til en lille baby. Mødre elsker uden tvivl deres børn overalt på jorden, og vil gøre alt for at de har det godt. Når man er blevet forældre kan man ikke gøre lige hvad der passer en, da man har et stort ansvar overfor sit barn. Med tiden kan alting godt komme til at gå for meget op i bleskift og formiddagslure således, at man glemmer sig selv. Selvom man altid vil være der for sit barn, så skal man ikke helt forsømme sig selv. Få barnet passet engang imellem, så du rigtig kan få noget selvforkælelse.

Brug tid på dig selv

Alle mødre har brug for at kunne slappe af og gøre lige hvad der passer en. Det er individuelt hvor ofte samt hvor lang tid den enkelte har brug for noget voksentid. De fleste kan få børnene afsat en eftermiddag eller hel dag hos bedsteforældre, så man som forældre lige kan lade batterierne op. Det er meget individuelt hvad mødre laver i deres voksentid. Nogen tager på cafe med veninderne og slapper af, imens andre gerne vil opleve noget som f.eks. at gå i biografen eller tage ud at shoppe. Ofte vælger mødrene noget, som de ikke rigtig kan når de har et barn. Mødre er bundet på hænder og fødder, og er for det meste derhjemme. Derfor er det godt at komme lidt ud blandt andre mennesker.

Planlæg tid hver måned

Det kan være en god ide at bruge tiden i et wellnesscenter, så du selv kan vælge hvilken selvforkælelse du har brug for. Det kan f.eks. være at sidde i spabad, få dybdegående massage eller ordnet manicure. Det er en god ide at mærke efter hvad man virkelig har behov for. Mødre føler sig ofte som helt nye mennesker efter et par timer alene, og har overskud til at skulle hente den lille. Det anbefales, at man hver måned finder et par dage, hvor barnet kan blive afsat. På denne måde kan man planlægge hvad man skal lave af selvforkælelse.

Selvom dit barn altid vil komme i første række, så er det vigtigt at du ikke glemmer dig selv. Det er okay at få barnet passet engang imellem, så man ligeledes kan nyde livet som voksen og bruge tiden på noget af det, som man elskede at lave inden man blev mor.