Du har sikkert prøvet at sidde i spænding og venter på, at terningen viser farven på den klods, der skal fjernes fra det farverige tårn, som står foran dig med faretruende mange huller i! Rød. Lad terningen vise rød! Men nej – den viser gul. Og der er nu overhængende fare for, at du bliver klodsmajor.

Klodsmajor spil – det er ikke kun sjovt for familiens mindste. Alle kan være med i det klassiske familiespil. På skift trækker spillerne en af de farvede klodser ud af tårnet og placerer den oven på alle de andre klodser.

Spændingen stiger, mens tårnet langsomt bliver højere og mere ustabilt, indtil en af spillerne får tårnet til at vælte og resten af bordet skal råbe: ”KLODSMAJOR!”

 

Det kræver taktik og fingersnilde ikke at blive klodsmajor

Spillet kræver en del taktik og fingersnilde, og det er derfor ikke helt nemt for de allermindste. Men de kan så lege med klodserne for sig selv uden at spille med.

For de lidt større børn er det samtidig en god måde at træne deres fingersnilde, koncentration og logiske sans, da de lærer at få et øje for, hvor tårnet er mest stabilt og hvor de bedst kan trække en klods fra.

Køb KLODSMAJOR hos coop.dk HER

 

Klodsmajor-nostalgi

Klodsmajor var særligt populært i 80’erne, så for nogle vækker spillet en nostalgisk stemning – for når forældre spiller klodsmajor med deres børn, som deres forældre havde spillet det med dem.

Brætspil er rasende populære for tiden, og der kommer hele tiden nye til – så mange, at det kan være svært at overskue. Men et spil, man selv elskede som barn, kan man aldrig gå helt galt med.

Spillet kan også stadig findes i de fleste legetøjsbutikker, så det er en nostalgi, der er nem at opstøve, og som kan bringe glæde til hele familien.

 

 

Klodsmajor er ikke en dansk opfindelse

Spillet går også længere tilbage end til 80’erne. Det har nemlig afrikanske rødder, og det er også derfor spillet på mange sprog hedder ”Jenga”. Det stammer nemlig fra ordet ”kujenga”, der på swahili betyder ”at bygge.”

Og med klodsmajor får du ikke bare bygget et tårn – du får også bygget glæde for hele familien.

Køb KLODSMAJOR spillet hos Arnold Busck HER