En frisk og lækker jordbærkage med bund af knuste makroner og fyld af jordbærmousse og en topping af jordbærgele.

Kagen er nem at lave og kan forberedes et par dage i forvejen. Dette gør den særligt velegnet til gæstebrug, da den blot skal pyntes med friske bær og lidt mynteblade inden servering.

Nemt og praktisk – og ikke mindst virkelig velsmagende:)

Jordbærkage

Jordbærkage

En frisk og lækker jordbærkage med bund af knuste makroner og fyld af jordbærmousse og en topping af jordbærgele. Kagen er nem at lave og kan forberedes et par dage i forvejen.
Forb. tid 3 timer 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 1 kage

Ingredienser
  

Makronbund:

  • 50 gram Smør
  • 150 gram Makroner
  • 50 gram Mandler eller hasselnøddekerner

Jordbærfyld:

  • 350 gram Jordbær evt. fra frost
  • 1,5 deciliter Vand
  • 0,5 stk. Citron saft og revet skal
  • 75 gram Flormelis
  • 2 tsk. Vaniljesukker eller 1 teske vaniljepulver
  • 4 stk. Husblas i ark
  • 5 deciliter Yoghurt med jordbær

Topping og pynt:

  • Jordbærsaft fra jordbærene
  • 25 gram Flormelis
  • 3 stk. Husblas i ark
  • Jordbær til pynt
  • Mynte frisk, til pynt

Sådan gør du
 

Makronbund:

  • Smelt smørret.
  • Knus makronerne og hak mandler eller hasselnøddekerner fint.
  • Bland smeltet smør med knuste makroner og hakkede mandler/nødder.
  • Placer ringen fra en springform direkte på det fad, hvorpå du vil servere kagen.
  • Læg makronmassen i ringen på fadet, så den danner en bund.
  • Sæt fadet i køleskabet, mens du forbereder jordbærfyldet.

Jordbærfyld:

  • Udblød husblasbladene i koldt vand.
  • Kom jordbær, vand og citronsaft i en gryde.
  • Kog blandingen op og lad den koge i et par minutter, til jordbærene er bløde.
  • Si saften fra bærrene og sæt den til side.
  • Purér bærrene med en stavblender og tilsæt flormelis og vaniljesukker.
  • Tag husblassen op af vandet, knug den fri for væske og tilsæt den til den varme jordbærpuré.
  • Rør godt rundt og lad det køle af, til det er næsten koldt.
  • Tilsæt jordbæryoghurt og revet citronskal til den afkølede jordbærpuré. Bland godt.
  • Hæld jordbærfyldet over makronbunden og sæt kagen tilbage i køleskabet i cirka 2 timer.

Jordbærgele:

  • Udblød husblasbladene i koldt vand.
  • Kom flormelis og saften fra jordbærene i en gryde og varm blandingen op til kogepunktet.
  • Tag den udblødte husblas op af vandet og knug den fri for væde.
  • Kom husblassen i den varme jordbærsaft og lad den smelte.
  • Lad saften køle ned til stuetemperatur.
  • Tag kagen ud af køleskabet og hæld forsigtigt den afkølede jordbærsaft henover den.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet.
  • Lad den stå i minimum 30 minutter eller længere - jordbærgeleen skal være helt stivnet.
  • Pynt kagen med friske jordbær og mynteblade inden servering.
Keyword Sødt