Lækre hjemmelavede jordskokkechips sammen med en cremet og fyldig suppe lavet af friske jordskokker.

En simpel og velsmagende ret der kan bruges som forret eller hovedret.

Jordskokkesuppe

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Ret Forret, Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 gram Jordskokker
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 3 tsk. Frisk timian
  • 1 liter Hønsefond Kan også være vand eller grønsagsfond
  • 1/2 dl Piskefløde
  • Salt
  • Peber
  • Æbleeddike

Sådan gør du
 

Jordskokkesuppe

  • Skræl jordskokkerne grundigt og vær opmærksom på at du ikke tager for meget af, de er lidt trælse at skrælle, så giv dig god tid.
    Tag 2-4 til side, som skal bruges til chips og skær resten i grove tern.
    Skræl løget og hvidløget og skær også det i grove tern.
    Sauter jordskokkerne i en tykbundet gryde med olivenolie sammen med løg, hvidløg og timiankviste. Giv det et par minutter ved middelhøj varme - bare sørg for at de ikke tager farve.
    Tilsæt din fond og lad det koge i 10-15 min (indtil jordskokkerne er møre). Herefter tilsættes piskefløde og suppen koges videre et par minutter mere.
    Tag suppen af varmen og blend den lækker og glat med en stavblender.
    Smag herefter til med salt, peber og eddike.

Jordskokkechips

  • Start med at tænde for din frituregryde/tykbundet gryde med olie, da temperaturen skal være på ca. 180 grader når de skal friteres.
    De skrællede jordskokker skæres ultratynde (vi bruger altid et mandolinjern) og tørres en smule.
    De skal steges i kort tid (få minutter) i olien indtil de er gyldne. Hold øje med dem, det går hurtigere end man lige tror. Hvis du laver for mange ad gangen, vil temperaturen falde for meget og de vil ikke blive sprøde.
    Tag dem op af gryden og læg dem på et viskestykke/køkkenrulle, så du lige får fjernet det værste lag olie. Giv dem salt og de er klar til servering. 

Noter

Keyword Suppe