juletraditioner-boernEn af årets dejligste perioder er allerede godt i gang.  Mørket og kulden derude minder os om, at vi er gået vinteren i møde. Men det giver samtidig anledning til indendørs hygge og samvær med hinanden. Den kommende juletid kan derfor være alletiders mulighed for dejlige stunder med dine børn. Læs med her og få gode idéer til juletraditioner.

Julen står for døren, byernes gader er pyntet med hyggelig belysning, og der skal skrives ønskesedler til julemanden (og forældrene). Drop alt brok over kulden derude, og se tiden som en anledning til dejlige hyggestunder inden døre med dine børn. Muligheden for at lave indendørs aktiviteter sammen er lige nu fantastisk – så brug den. Derfor giver vi dig her gode råd til aktiviteter og juletraditioner, som du kan dele med dine børn.

Læs f.eks. mere omkring julebag her og juleaftenens måltid.

Appelsiner i vinduet

I december måned er appelsiner let tilgængelige, og de smager himmelsk. Brug en eftermiddag på at dekorere appelsiner med dit barn. Køb nogle nelliker sammen med appelsinerne og lad de kunstneriske gener for frit løb høs dit barn. Prik nelliker i appelsinskallerne sammen med dit barn og lad de dekorerede frugter pynte vindueskarmen. Det ser både flot ud, og det dufter i den grad af jul. Aktiviteten kan du også gøre med yngre børn, der er blot et par år gamle.

Hent årets juletræ

Pak jer godt ind og begiv jer ud i skoven for at finde årets juletræ. Måske der oven i købet bliver til en sneboldkamp på turen. Træk juletræet med hjem og pynt det med børnenes hjemmelavet pynt. Nogle familier har det som en tradition lige op til juleaften, og andre ynder at gøre det den første weekend i december. Overvej hvordan det passer bedst i jeres kalender og gør det til en tilbagevendende begivenhed, som børnene kan glæde sig til. Træerne ender ikke nødvendigvis med at blive æstetiske vidundere – men til gengæld giver det herlige minder om kreativitet og hygge.

Hold traditionen med julekort i hævd

Bedsteforældre, mostre, onkler og gode venner smelter, når der dumper et julekort ind af brevsprækken, som lille junior selv har dekoreret. En alletiders juletradition kan derfor også være at samles omkring spisebordet med papir, saks og glimmer og lade fantasien få frit lejde. Du vil blive overrasket over, hvor mange fine julekort dit barn kan frembringe, og ikke mindst vil det få en særlig plads hjemme i mormors stue. Traditionen kan du allerede starte med, når dine børn er relativt små. Jo ældre de bliver, desto mere selvstændige bliver de, og til sidst kan de endda begynde at skrive små hilsner i kortene. Samtidig kan I jo også fabrikere et kort til julemanden, skrive ønskerne på og aflevere det i postkassen. Hvem ved, måske ender det oven i købet med en lille ting fra Grønland.

Pakker i vente

Den 24. december er noget helt særligt i de danske hjem – og især hvor der er små børn. Dagen er nærmest magisk, og de kære små hopper glade og forventningsfulde rundt. Tag dig derfor tid og ressourcer til at gøre noget ekstra ud af dagen, så hele familien kan hygge sig sammen.

Børnene glæder sig usandsynlig meget til julegaverne, og det er derfor oplagt at lave nogle hyggelige traditioner ud af gaverne. En god idé kan være, at sætte alle gaverne frem den 24. om morgenen. Hermed kan dine små forventningsfulde unger stå op til en hyggelig stue med gaver under træet og nysgerrigt sende lange blikke efter dem i løbet af dagen.

Find ud af, hvilke december-aktiviteter, der fungerer for din familie. Husk på dem og gentag dem år efter år. De ender ofte med at få stor betydning for dine børns juleminder – og der er god chance for, at de går videre til næste generation.