Kartofler tilberedt med bearnaise

Opskriften her kan ses som en nyfortolkning af klassiske flødekartofler, hvor fløden bliver erstattet med en god og cremet bearnaisesauce. Giver du dig i kast med opskriften her, får du en nem, børnevenlig og velsmagende måde at tilberede kartofler på, som du kan bruge igen og igen. Kartoflerne kan bruges i et utal af retter, og de passer for eksempel godt til kød og gnavegrønt.

Det tager ikke mere end et kvarter at forberede bearnaise-kartoflerne og godt en halv time at tilberede dem i ovnen. I tilberedningstiden kan du kokkerere eventuelle andre elementer til den færdige ret.

Bearnaisekartofler

Forb. tid15 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid50 min
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Hverdagsmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 450 ml Bearnaisesauce Færdiglavet
  • 1000 gram Kartofler
  • 1 stk. Bøfmozzarella
  • Salt

Sådan gør du

  • 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
    2. Skræl kartoflerne og skyl dem grundigt i koldt rindende vand.
    3. Skiveskær kartoflerne ved hjælp af kniv eller mandolinjern.
    4. Kog kartoflerne i en gryde med vand og lidt salt i ti minutters tid.
    5. Fordel kartoflerne jævnt og lagvist i et ovnfast fad.
    6. Tilsæt bearnaisesauce til fadet og drys smuldret bøffelmozzarella hen over.
    7. Varm kartoflerne i ovnen i en lille halv times tid. Du kan tjekke, om kartoflerne er færdige ved at stikke en gaffel igennem en af dem. Glider gaflen let og ubesværet igennem, er kartoflerne færdige.
    8. Server kartoflerne efter nogle minutters nedkøling.