Den dejlige klassiske amerikanske dessert: Key Lime Pie.

Sød og syrlig samtidig, den perfekte sommerdessert.

Man kender faktisk ikke dens helt præcise oprindelse, men det giver jo altid anledning til en masse gode historier – og dem er der rigeligt af. Nogle mener endog, at tærten slet ikke har sine rødder i Key West i Florida, som historien ellers typisk går på, men at den er inspireret af en citrontærte fra New York.

Key Lime Pie havde sin officielle debut, da Key Wests første millionær, William Curry, omtalte tærten: Hans kok, “Tante Sally”, bagte den efter sigende til ham. Hvor hun til gengæld havde opskriften fra, kan vi kun gisne om.

Key Lime Pie

Key Lime Pie

Den dejlige klassiske amerikanske dessert: Key Lime Pie.
Sød og syrlig samtidig, den perfekte sommerdessert.
Ret Dessert, Sødt
Køkken Amerikansk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Mørdej

  • 150 gram Smør
  • 1 stk. Æg
  • 100 gram Flormelis
  • 300 gram Hvedemel
  • 400 gram Kikærter Tørrede

Limecreme

  • 2 stk. Æg
  • 100 gram Sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 6 stk. Lime saft og skal
  • 1.5 deciliter Piskefløde
  • 0.5 tsk. Majsstivelse

Sådan gør du
 

Mørdejsbund

  • Find din røremaskine frem og kom hvedemel, flormelis, smør og æg i skålen.
  • Tænd maskinen og lad det røre sammen til en fast dej.
  • Placér dejen på køkkenbordet og ælt den sammen i hænderne.
  • Sæt dejen på køl i 45 minutter.
  • Drys bordet med lidt mel og rul dejen ud herpå.
  • Find en god non-stick tærteform frem - gerne én med løs bund.
  • Kom dejen heri - pres den let rundt i formen, så den fylder formen ud.
  • Hæld nu de tørrede kikærter ned i formen og ovenpå dejen. Det forhindrer dejen i at løfte sig under bagningen og sprække.
  • Tænd ovnen på 170 grader almindelig over- og undervarme.
  • Lad tærtebunden bage i 15 minutter.
  • Placér tærtebunden på en rist til afkøling - lad kikærterne blive i formen til bunden er helt afkølet.
Keyword Bagværk, Kage, Sødt