Er du en af de mange, som rigtig gerne bare vil godt i gang med det nye år? Det betyder i mange tilfælde også, at man gerne vil starte en måske lidt sundere livsstil, end det særligt kan have været tilfældet i december måned. Men det kan også sagtens betyde, at man skal finde kreativiteten lidt frem.

 

Har du eksempelvis tænkt på, at det altid er klogt, at du ligger helt skævt i sofaen, når du ser bold? Eller er det virkelig en god idé, at du altid lige skal snakke i 20 minutter, før du går i seng? Der er masser af ting, du nemt kan skrue på, hvis du vil have en sundere hverdag i det nye år.

 

Hvordan du går og står

Det betyder helt enormt meget for en person, hvordan kropsholdningen er, og det nytter ikke noget bare at undskylde det med, at man er født sådan. Selvfølgelig kan man ikke gøre for, hvis man i noget tid har oparbejdet en dårlig holdning, eller hvis man er født med en skæv ryg, men der er oftest rigtig mange ting at gøre ved den slags problemer.

 

Eksempelvis kan du overveje, hvordan du sidder, når du ser fjernsyn. Er det en god position for din ryg? Er det behageligt på en måde, som også virker sund for dig? Derudover kan du hurtigt ændre mange ting, hvis du tænker over, hvordan du går. Hvis man går oprejst med skuldrene tilpas tilbagetrukket, vil man hurtigt komme til at mærke en stor ændring. Derudover er det faktisk ret markant, hvor meget pænere kroppen bliver, når holdningen er flot. Du træner tilmed både ryg og mavemuskler, hvis du spænder lidt op og retter dig op. Det lyder lidt gammeldags, men den er bestemt god nok.

Snack klogt

Snack du bare løs. Der er absolut ingen grund til at lade være med at snacke, og faktisk er det jo, som mange ved, rigtig sundt at spise en masse små måltider i løbet af dagen. Det betyder dog ikke, at du bare skal hælde chips ned i gabet seks gange om dagen, fordi det er små måltider, men en gang imellem må du selvfølgelig gerne tage en skål usunde sager.

 

Der er dog rigtig meget idé i også at snacke på gode tidspunkter. Er du snart på vej i seng, er det bestemt ikke optimalt at kværne en skål chips eller slik, da det stort set sætter sig direkte ind på kroppen som fedt. Spiser du det derimod midt på dagen, hvorefter du er aktiv i mange timer, vil ’skaden’ sjældent være ret stor.

Spis nok – af de rigtige ting

Det er aldrig en god idé at spise for lidt, og det er noget, mange gør, når de starter på deres januar-kur. De tror, at hvis de sulter sig selv, så bliver alting godt, men oftest oplever de den stik modsatte effekt. Man bliver nemlig hurtigt træt af at være sulten, og så falder man bare i med de forkerte madvarer alligevel.

Bedste priser for Viagra i Europa: