Dejlig chokolademousse – der er den luftigste jeg har præsteret at lave til dato.

Chokolademousse

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Hviletid 3 t
Ret Dessert
Køkken Fransk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 125 gram Mørk chokolade 54 %
  • 1/2 dl Kaffe Kold
  • 1 stk. Æggeblomme
  • 2 dl Piskefløde
  • 1/4 tsk. Vaniljesukker
  • 2 stk. Æggehvider
  • 1/2 tsk. Sukker

Sådan gør du
 

  • Hak chokoladen groft og smelt det over vandbad.
    Pisk æggeblommen og kaffen sammen med den smeltede chokolade. Lad det køle af. 
    Pisk fløde og vaniljesukker sammen til en luftig skum. Vend det sammen med den nu kolde chokolademasse. 
    Pisk æggehviderne stive med sukkeret, og vend massen forsigtigt sammen med chokolade- og flødeblandingen. 
    Hæld moussen i portionsglas, og stil dem tildækkede i køleskabet i et par timer, til moussen har sat sig. 
    Server chokolademoussen med friske bær, en god vaniljeis eller som den er. 
Keyword Chokolade