Lækker spaghetti carbonara

Nogle personer sværger til den traditionelle italienske udgave af denne lækre pastaret. Og det var da også i Italien, at retten oprindeligt opstod. Vi har dog tilladt os at lege lidt med ingredienserne ved at give retten et dansk twist.

For eksempel indeholder denne variant fløde, hvidløg, hvidvin og hjemmelavet røget bacon frem for blandt andet den italienske pancetta. Ikke den ægte italienske version, men enormt lækker og frem for alt nem at lave.

Vi har valgt at bruge spaghetti, men du kan sagtens bruge andre pastatyper – vi anbefaler også penne.

Spaghetti Carbonara

Forb. tid7 min
Tilb. tid13 min
Samlet tid20 min
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Pasta
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 250 gram Spaghetti eller andre pastasorter
  • 250 gram Bacon God kvalitet
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 stk. Løg
  • 5 gram Smør
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 100 gram Parmesan
  • 3 stk. Æg
  • Salt
  • Peber
  • Basilikum

Sådan gør du

  • Start med at koge din pasta. Kog det gerne i cirka 1 minut mindre end, der står på pakken. Pastaen får varme, når den blandes sammen med resten af ingredienserne.
    Skær din bacon i mundrette stykker. Læg det på en pande og steg det, indtil det bliver sprødt. Imens hakker du løg og hvidløg.
    Tag baconen af panden og dryp det af på et stykke køkkenrulle. Imens steger du løg og hvidløg i fedtet fra baconen på panden. Suppler gerne med smør.
    Når løgene begynder at få en gylden farve tilsæt da hvidvinen og lad det hele simre ind på panden under lav varme. Imens kan du lave en blanding i en skål af ost, fløde, citronsaft, æg og salt og peber. Rør det hele godt sammen.
    Hæld saucen på panden sammen med en lille smule af vandet fra den kogende pasta. Drys den stegte bacon henover. Tilsæt til sidst den al dente pasta, rør det hele godt rundt og lad det til sidst stå ved helt lav varme i et par minutter og sætte sig.
    Vi anbefaler at servere denne ret med lidt basilikum på toppen, gerne tilsat reven parmesan.